Mainos

Naisen erilainen uudenvuodenlupaus: ”Luin 52 kirjaa vuodessa – tämän kokemus opetti”

Kirjojen lukeminen on naisen mukaan ensimmäinen lupaus, jonka hän on elämässään pystynyt pitämään.

Abigall Williams kertoo olevansa todella huono pitämään uudenvuodenlupauksia. Kaikki yritykset noudattaa ruokavaliota tai dieettiä ovat kaatuneet jo muutamassa kuukaudessa. Juuri tästä syystä johtuen hän päättikin viime vuonna ottaa hieman erilaisemman lähestymistavan lupausten tekemiseen.

– Sen sijaan, että olisin tehnyt ympäripyöreitä lupauksia syödä oikein tai kuntoilla, päätin ottaa kirjat avuksi itseni kehittämiseen, Williams kertoo.

Williams päätti lukea yhden kirjan viikossa. Nyt viidenkymmenenkahden kirjan jälkeen hän kertoo, mitä kokemus hänelle oikein opetti.

Kirjat opettivat itsetuntemusta

Nainen huomasi, että kirjojen avulla on mahdollista tarkkailla omaa elämää ja sen kulkua aivan uudella tapaa. Kirjojen hahmojen avulla nainen ymmärsi omat puutteensa, epätäydellisyytensä ja itsekkyytensä – oppi siis tuntemaan itsensä paremmin.

Tämä itsetuntemus voi auttaa lukijaa henkilökohtaisesti, mutta myös ammatillisesti. Erään tutkimuksen mukaan hyvän itsetuntemuksen omaavat työntekijät työskentelevät muita paremmin ryhmässä aina päätöksenteosta konfliktien hallintaan saakka.

Empatiakyky lisääntyi

Tutkimukset osoittavat, että fiktiivistä kirjallisuutta lukemalla on mahdollista kasvattaa empatiaa ja tunneälyä. Näin kävi myös Williamsille.

– Olen huomannut, että kirjojen moniulotteinen kerronta sai minut herkemmäksi toisten ihmisten tunteille ja kokemuksille.

Älä tyrmää ennen kuin kokeilet

Williams toteaa, että kirjat saivat hänet tutustumaan uusiin asioihin, joista hän ei koskaan kuvitellut pitävänsä. Ennen kirjakokemusta hän ei voinut kuvitellakaan katsovansa kokonaista jalkapallomatsia, mutta luettuaan aiheeseen liittyvän kirjan, urheilulaji on alkanut kiinnostaa häntä entistä enemmän.

Kirjoja kannattaa siis lukea myös omien mieltymystensä ulkopuolelta, sillä ne voivat opettaa paljon niin elämästä kuin omasta itsestä.

Kirjat eivät ole pelkkä pakokeino

Useimmat ihmiset pakenevat omia ongelmiaan tai murheitaan kirjojen maailmaan, mutta Williams ei kokenut asiaa samalla tavalla. Kirjojen lukeminen ei auttanut häntä lievittämään vihaa tai aggressiota, mutta ne antoivat hänelle tapoja selviytyä näistä tunteista.

Kirjan henkilöiden päätökset ja ongelmat auttoivat naista selviytymään samankaltaisista tilanteista hänen omassa elämässään. 

Tavoite oli saavutettavissa muita lupauksia paremmin

Williamsin mukaan kirjojen lukeminen on konkreettinen uudenvuodenlupaus, joka on mahdollista saavuttaa muita epämääräisempiä tavoitteita paremmin. Voit luvata syöväsi terveellisemmin, mutta epämääräisyytensä vuoksi lupaus jää usein pitämättä. Sen sijaan kirjojen lukemista voi seurata helposti vaikkapa excel-taulukon avulla. 

Jos tämä uudenvuodenlupaus kuulosti liian isolta, kokeile seuraavaa päätöstä, joka voi muuttaa elämäsi suunnan.

0:30

Lähde: Huffingtonpost 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.