Naiselle asennettiin ehkäisykierukka – toimenpiteellä karut seuraukset: "Pelkäsin, ettei vauvani muistaisi minua, jos kuolisin"

7:28

Shannon Hubbard vaipui sokkiin ja häilyi tajunnan rajamailla ehkäisykierukan asettamisen vuoksi.

Yllä olevalla videolla ylilääkäri kertoo, miksi ehkäisykapseli on parempi kuin e-pillerit!

Tuore äiti Shannon Hubbard melkein kuoli ehkäisyvalintansa vuoksi. Australialaiselle Hubbardille asennettiin ehkäisykierukka, jonka asettamisella oli karuja seurauksia, kertoo New Idea -sivusto.

"Menetin niin paljon verta"

Pieni verenvuoto on hormonikierukan asentamisen jälkeen normaalia, mutta Hubbard huolestui, kun hän joutui vaihtamaan maksikokoisen siteen puolen tunnin välein.

– Kun menetin niin paljon verta, ja siinä oli isoja hyytymiä, tiesin, että jokin on vialla, Hubbard kertoi Bundaberg News Mail -lehdelle.

"Muistan, että oli jäätävää ja tärisin"

Hubbard suuntasi ensiapuun rankasti vuotaen. Kierukka poistettiin, mutta tilanne paheni: verenvuodon vuoksi Hubbard vaipui sokkiin ja häilyi tajunnan rajamailla.

– Minun oli todella kylmä. Muistan, että oli jäätävää ja tärisin fyysisesti, koska olin menettänyt niin paljon verta, tuo hetki oli kaikista traumaattisin. Pelkäsin, ettei kahdeksanviikkoinen vauvani muistaisi minua, jos kuolisin, Hubbard kertoo.

Jos kuva ei näy, katso se täällä.

Leikkauksessa Hubbardilta löytyi neljän sentin levyinen repeämä ja suuri verenpurkauma. Hän oli yhdeksän päivää sairaalassa, ja sai useita verensiirtoja.

Hän kertoo tarinansa varoittavana esimerkkinä muille naisille. Kierukan asentaminen heti synnytyksen jälkeen lisäsi Hubbardin mukaan toimenpiteen riskejä; lisäksi hänen kohtunsa on vino, mikä mutkisti toimenpidettä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja