Nainen otti parkkipaikalta väärän auton, koska se oli tutun värinen – totuus paljastui kiusallisella tavalla kahta viikkoa myöhemmin

Nainen oli vuokrannut käyttöönsä Nissanin sedan-mallisen henkilöauton, mutta päätyi erikoisen erehdyksen vuoksi toiselle henkilölle kuuluneen Infiniti-katumaasturin ratin taakse.

Pääkuvan video

Autoilija pelastui kuolettavalta kolarilta – väisti rekan viime hetkellä

Jo hieman iäkkäämmäksi kuvailtu kanadalaisnainen oli jättänyt vain minuutteja aiemmin vuokraamansa mustan Nissan Sentran Walmart-supermarketin parkkipaikalle ja poistunut asioilleen. Tullessaan takaisin, käveli hän oikeaksi luulemansa auton luokse, avasi oven, hyppäsi ratin taakse ja ajoi matkoihinsa.

Tämän auton, mustan Infiniti QX50 -katumaasturin, omistaja ymmärrettävästi uskoi joutuneensa autovarkauden uhriksi. Yllättäen autottomaksi jäänyt mies meni vuokraamaan uutta kulkupeliä samasta firmasta, josta hänen autonsa vienyt nainenkin oli Nissaninsa vuokrannut. Mies kertoi tarinansa vuokraamoyrittäjälle, joka ei kuitenkaan vielä tässä vaiheessa tiennyt, mihin asia tulisi lopulta johtamaan.

Hieno teknologia ei välttämättä helpota elämää

Molemmissa autoissa oli nykyisin jo varsin yleinen avaimeton käynnistysjärjestelmä, joka mahdollistaa auton starttaamisen nappia painamalla, kunhan avaimet ovat auton sisäpuolella. Mies oli unohtanut avaimensa autoon, joten se tietysti käynnistyi mukisematta, eikä nainenkaan kiinnittänyt asiaan sen enempää huomiota.

Toimikoot siis tämän tarinan opetuksena se, että vaikka tällaisen auton kuljettajasta voikin tuntua siltä, ettei hänen tarvitse enää kantaa huolta avaimista, ei niiden olemassaoloa saa kuitenkaan unohtaa. Unohdus nimittäin käy jopa helpommin kuin tavallisten avainten kanssa, joita on hipelöitävä joka kerta, kun auton käynnistää tai sammuttaa.

Nainen valitti "vuokra-auton" epäsiisteydestä

Nainen ajeli väärällä autolla kaksi viikkoa, kunnes meni palauttamaan sitä vuokraamoon. Hän kertoi olevansa tyytymätön siihen, ettei hänen "vuokra-autoaan" oltu siivottu kunnolla, vaan tuhkakuppi oli tyhjentämättä ja takakontissa oli golfmailoja. Kun vuokraamon henkilökunta havaitsi auton avaimista, että kyseessä oli Infiniti, yrittivät he selittää, ettei merkkiä edes ollut heidän valikoimissaan. 

Vuokraamoyrittäjä kysyi naiselta, mihin hän suuntasi ensimmäisenä vuokrattuaan Nissaninsa, ja he menivät yhdessä viereisen supermarketin parkkipaikalle, josta löytyi tuttu Nissan juuri siitä, mihin nainen oli sen pysäköinyt kahta viikkoa aiemmin. He katsoivat, että tapauksen yksityiskohtien selvittämiseksi on parasta soittaa poliisille.

Voit verrata autojen ulkonäköä allaolevan liu'uttimen avulla.

infiniti qx50
Infiniti QX50 Copyright: Infiniti.
nissan sentra
Nissan Sentra Copyright: Nissan.

Poliisikin hämmentyi tapauksesta

Kun konstaapeli Tommy MacKay sai ilmoituksen, että autovuokraamoon yritetään palauttaa varastetuksi ilmoitettua autoa, hän tiesi, ettei edessä ollut ihan jokapäiväinen tehtävä.

– Ensimmäinen ajatukseni oli, että joudun selvittämään, mistä hän on tämän varastetuksi ilmoitetun auton saanut, tai, herraisä sentään, kuinka oikein voisin laittaa käsiraudat tälle iäkkäälle naiselle, MacKay kertoo.

Palaset loksahtivat lopullisesti paikoilleen, kun vuokraamoyrittäjä muisti miehen, joka oli paria viikkoa aiemmin kertonut hänen varastetuksi tulleesta Infinitistään.

MacKay sanoo, ettei ole koskaan kohdannut mitään vastaavaa 11-vuotisen uransa aikana. Hänen mukaansa nainen oli tapahtuneesta häpeissään, eikä tälle ole luvassa seuraamuksia – ja mies, jonka auton nainen oli ottanut, sai hyvät naurut.

Lähde: CBC, Jalopnik

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja