Nainen osoitti, kuinka helppoa Instagramissa valehteleminen on – huijasi matkustaneensa Disneylandiin ja olevansa 10 vuotta nuorempi

5:50

Brittiläisen bloggarin kokeilu osoittaa, kuinka helppoa Instagramissa valehtelu on. 

Millaisia hyötyjä ja haittoja sosiaaliseen mediaan liittyy? Katso keskustelua ylläolevalta videolta!

Kaikki tietävät, että sosiaalisessa mediassa asiat eivät ole aivan sitä, miltä näyttävät. Eräs brittiläinen bloggari kuitenkin todisti omalla Instagram-tilillään, kuinka helppoa isojenkin valheiden syöttäminen on.

Valokuvaaja Carolyn Stritch pitää The Slow Traveler -nimistä Instagram-tiliä ja blogia, jonne nainen jakaa upeita ikuistamiaan kuvia.

10. maaliskuuta hän jakoi Instagramiin kuvan itsestään juomassa teetä sängyssään. Kun kuvaa katsoo, se ei näytä päällepäin mitenkään ihmeelliseltä – mutta on todellisuudessa täyttä huijausta.

Bloggarin huijauksesta uutisoivat useat mediat, muun muassa Someecards ja Metro.

Näin huijaus eteni


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Huomenna täytän 22 vuotta. Hemmottelen itseäni matkalla Kaliforniaan: menen Disneylandiin jakaakseni Instagramissa kaiken Prinsessa Ruususen linnasta. Menen nukkumaan aikaisin tänä iltana. Lennän huomenna ja tulen kotiin maanantaina (tarvitsen taikamaton, en lentokonetta). Olen yksin, mutta mitä sitten? Siitä tulee minun täysin oma satuni, Carolyn kertoo Instagram-kuvan kuvatekstissä.

Carolyn ei kuitenkaan todellakaan ollut matkalla Disneylandiin eikä hän suinkaan ollut kaksikymppinen. Carolyn on oikeasti 32. Kuvassa ei edes ole hänen oikea naamansa, vaan se on editoitu FaceTune-nimisellä sovelluksella.

Kuva keräsi jopa 15 000 tykkäystä, eikä edes Carolynin äiti tajunnut bloggarin huijaamaa muutosta! Äiti vain oletti tyttären muuttaneen meikkaustapaansa.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Seuraavaksi Carolyn jakoi Instagramiin kuvan itsestään Disneylandissa Prinsessa Ruususen linnan edessä. Kuva keräsi yli 18 000 tykkäystä. Todellisuudessa hän oli kuitenkin vain editoinut vartalonsa kuvaan eikä ollut poistunut kotoaan.

"Manipuloin kuvia"

Lopulta Carolyn kuitenkin paljasti kaiken ja avasi blogipostauksessaan ideaa tämän takana.


Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Manipuloin kuvia, varustin ne fiktiivisellä tekstillä ja esitin ne todellisuutena. Hakkeroin oman Instagram-tilini. Minulle Instagram on positiivinen kokemus. Mutta tiedän, että niin ei ole monien ihmisten tapauksessa. Instagram on ilmeisesti täynnä näitä ”hoikkia, menestyviä, onnellisia, ekstrovertteja ja suosittuja” – vähän niin kuin täydellinen minä, nainen kirjoittaa blogissaan.

Carolyn päättikin haastaa sen, miten esitti itsensä netissä ja seurata sen vaikutuksia. Hän ei ollut koskaan aiemmin valehdellut matkustaneensa tai muuttanut kasvojaan. Mutta ei hän aiemminkaan ole ollut täysin rehellinen Instagram-tilillään.

– En koskaan lue ikkunan ääressä – nuo ikkunat, niin kauniita kuin ne ovatkin, tekevät asunnostani todella kylmän. Joskus pitämäni kahvikuppi on tyhjä. Vedän vatsaani sisään. Järjestän huonekalut uudelleen, nainen selittää.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Haluan nähdä parhaat osat teidän elämästänne – mutta on olemassa raja"

– Onko huono asia tehdä noin? En tiedä. Mutta se, mitä tiedän, on tämä: otan kuvia, koska ne ovat sellaisia, joita haluan katsoa, Carolyn jatkaa kirjoituksessaan.

– Kukaan ei halua nähdä minua yöpuvussa räjähtävässä aamutukassani köyristyneenä läppärini päälle sohvalla. Niin vietän suurimman osan päivistäni. Haluatte nähdä kirjani, ikkunani, matkakuvani, kuten minä haluan nähdä parhaat osat teidän elämästänne.

– Mutta on olemassa raja. Tässä projektissa ylitin tuon rajan, menin reippaasti, reippaasti yli sen, jotta voisin miettiä, kuinka pitkälle voin kohtuullisesti mennä ja tehdä samalla työtä, joka on vastuullista ja hyvää. Ja tarvitsen teidän apuanne, hän kertoo.

– Pysytään yhdessä, autetaan toisiamme ja tehdään Instagramista entistä parempi.

Lähteet: Someecards, Metro, Instagram, The Slow Traveller

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja