Nainen oikeasti luki vakuutuksensa käyttöehdot – voitti 10 000 dollaria

1:54
Tuntematon hyväntekijä maksoi miehen 300 euron laskun kassalla

Opettajana toimiva Donelan voitti kymppitonnin vain siksi, että oikeasti istui alas lukemaan ostamansa vakuutuksen käyttöehdot.

Koska viimeksi luit hankkimasi palvelun käyttöehdot alusta loppuun saakka? Tämä amerikkalaisnainen luki – ja se todellakin kannatti.

Floridassa toimiva vakuutusyritys Squaremouth alkoi vuoden 2019 alussa piilottaa matkavakuutuskirjoihinsa salaista viestiä: jos vakuutuksen ostanut oikeasti kahlaisi läpi vakuutusehdot, hän löytäisi lopulta ukaasin, jolla voittaisi kymppitonnin.

Yrityksen mukaan vain prosentti sen asiakkaista lukee ehdot loppuun.

Kisan piti kestää 12 kuukautta

Kisaa oli tarkoitus jatkaa koko vuosi, sillä se päättyisi vasta, kun joku todella lukisi vakuutusehdot. Yritys ei olettanut kenenkään tekevän näin, mutta Donelan Andrews, 59, todisti toisin.

Koulun opettajana toimiva Donelan kertoo lukevansa aina hankkimiensa palveluiden ehdot, sillä hän on koulutuksensa myötä hyvin tietoinen kuluttajan oikeuksista.

– Intohimoni on aina ollut kuluttajatietoisuus, ja varsinkin se, ettei minua käytetä hyväksi, Donelan kuvailee.

Opettaa myös oppilaansa tarkoiksi

Oppilaidensa kokeisiin Donelan piilottaa usein ukaaseja, joista selviää, onko oppilas lukenut koko kysymyksen. Kokeessa voidaan esimerkiksi todeta, että jos kysymys viisi on ympyröity kolmesti, oppilas saa kymmenen lisäpisteettä.

– Eli minun täytyy elää niin kuin opetan, Donelan sanoo.

Salattu ukaasi löytyi sivulta seitsemän

Ostettuaan vakuutuksensa Donelan printtasi vakuutusehdot ja alkoi lukea. Dokumentissa on noin 4000 sanaa, ja yllätys löytyi sivulta seitsemän.

Donelan huomasi ennen muita vakuutuksen ostaneita kilpailulausekkeen, jossa todettiin, että henkilölle, joka lukisi ehdot alusta loppuun, oli varattu 10 000 dollarin palkinto. Perässä oli sähköpostiosoite, johon lukemisesta tuli ilmoittaa.

Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Donelan lähetti viestin heti. Hänelle soitettiin seuraavana päivänä. Vuoden mittaiseksi kaavailtu kisa oli ohi vain 23 tuntia sen jälkeen, kun se oli alkanut!

Tekee voittorahoilla matkan 35-vuotishääpäivänsä kunniaksi

Kilpailu oli suuri salaisuus, ja koko yrityksessäkin siitä tiesi vain kuusi henkilöä.

Rahoilla Donelan aikoo rahoittaa matkan 35-vuotishääpäivänsä kunniaksi. Koska Donelan löysi salatun lausekkeen huippunopeasti, Squaremouth päätti lisäksi lahjoittaa viisi tuhatta euroa kumpaankin kouluun, jossa hän työskentelee, sekä toisen kymppitonnin lasten lukemista edistävään ohjelmaan.

Jos kukaan ei olisi löytänyt kilpailutekstiä, kymppitonni olisi lahjoitettu hyväntekeväisyyteen.

Juttua muokattu 6.3.2019 klo 14.24: muutettu vakuutusyrityksen kotipaikaksi Florida, ei Pietari, kuten jutussa aiemmin luki.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja