Nainen, näin lopetat turhan nalkuttamisen

Monet miehet valittavat, että naiset eivät tee mitään muuta kuin nalkuttavat heille. Nainen ei itse välttämättä edes laske nalkuttamiseksi sitä, että hän kysyy kumppaninsa päivän tapahtumista tai muistuttaa häntä siitä, että vessanpöntön kansi pitäisi laskea alas.

Nalkuttaa – haukkua, jankuttaa, jankata, jäkättää, motkottaa, tolkuttaa, torua, toruskella. Nalkuttaminen on ikävä tapa, vaikka emme edes huomaisi tekevämme sitä. Lue vinkit, kuinka voit kiinnittää huomiota siihen ettet nalkuta kumppanillesi turhasta tai turhan kärkkäästi.

1. Liikaa kysymyksiä

Kuvittele tilanne, että saavut kotiisi rankan työpäivän jälkeen ja poikaystäväsi pitää sinulle samalta istumalta kolmannen asteen kuulustelun päiväsi tapahtumista askel askeleelta, tunti tunnilta. Mies kokee joutuneensa pahemman luokan ristikuulusteluun, jos kysyt häneltä liian monta kysymystä samaan syssyyn, vaikka tarkoituksesi olisi vain kysyä päivän kuulumisia ja udella milloin hän laittaakaan pyykit pyörimään. Anna hänen hetken hengähtää, niin mies on vastaanottavaisempi kysymyksillesi. Kysy aina yksi kysymys kerrallaan, niin saat helpommin vastaukset. Sitä paitsi liian monta kysymystä kerralla aiheuttaa sen, että mies unohtaa mitä edes alun perin kysyit!

2. Liikaa tietoa

Miehet eivät niinkään piittaa siitä, miten aluslakanat viikataan oikeaoppisesti tai kuinka monta ihmistä saapuu naisystäväsi järjestämille illalliskutsuille ja kenellä heistä on samanniminen koira kuin sinulla oli lapsena ja kuka heistä ei suostu syömään pinjansiemeniä koska kerran hän meinasi tukehtua niihin ollessaan treffeillä miehen kanssa, jonka parta oli ajettu hyvin siivottomasti ja hän joutui vielä maksamaan laskunkin joka oli hurjan kallis verrattuna siihen, ettei kala ollut edes tarpeeksi kypsää.

Miehelle riittää vain perustiedot, ei yksityiskohtainen selostus kaikesta tai kaikista. Et kuulosta nalkuttavalta, jos pidät tiedot lyhyenä ja ytimekkäänä.

3. Äänensävy kuriin

Omaan äänensävyyn kannattaa kiinnittää huomiota, sillä asenne paistaa aina rivien välistä. On tärkeää, että pidät äänensävysi rauhallisena ja tyynenä. Näsäviisas, sarkastinen tai kimeä äänensävy saa herkkähipiäisen miehen ärsyyntymään. Olet vahvoilla, jos pysyt rauhallisena. Samahan pätee esimerkiksi koirankouluttamisessa, eikös?

4. Asenne ratkaisee

Huomaatko seisovasi joskus kädet puuskassa tai lantioillasi, väänteleväsi kasvojasi tai pyöritteleväsi silmiäsi, kun mies kertoo sinulle jotain ärsyttävää tai turhauttavaa? Kiinnitä huomiota asenteesi ja siihen, miten vastaanotat toisen tarinointia.

5. Riidat minimiin

Vaikka sinua ottaisi pannuun kuinka paljon tahansa se, että mies ei vienyt aamulla roskia ulos, laittanut vessankantta alas tai ei sulkenut limupullon korkkia tarpeeksi tiukalle, hillitse kielenkantasi äläkä ala haastamaan riitaa. Kyse on kuitenkin pikkuasioista, joista ei kannata tehdä suurta numeroa. Tämä ei tietenkään tarkoita sitä, ettei aiheesta voisi sanoa – muuten huomaat asuvasi pian kaatopaikalla ja vessanpytyssä asustavan epämääräistä elämää. "Kulta, muistitko viedä roskat?" toimii paremmin, kuin se että sivallat "Et sitten taaskaan vienyt roskia!"

6. Muotoile uudestaan

Sanat kannattaa valita oikein. Älä sano miehelle, mitä hänen pitäisi tehdä, vaan mitä hän voisi tehdä. Pyytämällä häntä auttamaan korjaamaan ovenkahvan on paljon paremmat mahdollisuudet toteutua kuin se, että tokaiset että hänen pitää hakea työkalupakki ja tehdä asialle jotain nyt-heti-heti. Miehet haluavat olla sankareita, eivät tossun alla olevia tohvelisankareita.

7. Suu supussa

On taito oppia pitämään suu supussa oikeaan aikaan, oikeassa paikassa. Jos huomaat miehen olevan ärsyyntynyt, älä heitä bensaa liekkeihin ja vettä myllyyn muistuttamalla, että hänen vetoketjunsa oli jäänyt auki koko päiväksi viime viikolla ja se oli hurjan noloa, kun äitisi tuli käymään.


Huom! Huomioi, että myös miehet osaavat nalkuttaa, mäkättää ja jankata. Nämä neuvot pätevät myös heihin.

Lue myös:


AVA

Lähde: Allwomenstalk.com

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat