Nainen loukkaantui Tinder-treffeillä Kangasalla ja päätti syyttää deittiä raiskauksesta, epäilee poliisi – "Ei olla ymmärretty, minkälainen kivi on laitettu vierimään"

Sisä-Suomen poliisin aiemmin tiedottamaa Tinder-raiskausta epäillään keksityksi. Poliisin mukaan uhriksi ilmoittautunut nainen oli loukkaantunut treffikumppaninsa käytöksestä niin, että oli päättänyt syyttää tätä seksuaalirikoksesta.

Toukokuun lopulla poliisi pyysi havaintoja parikymppisestä ”Nikistä”. Poliisi epäili, että mies oli raiskannut naisen Tinder-treffien päätteeksi Kangasalla pitkäperjantaina. Nainen oli tehnyt asiasta rikosilmoituksen.

Tänään poliisi tiedotti, ettei mitään seksuaalirikosta ollutkaan tapahtunut. Rikosilmoituksen tehnyttä nuorta naista sen sijaan epäillään perättömästä lausumasta viranomaismenettelyssä.

Hänen siis uskotaan valehdelleen raiskauksesta poliisille.

Perättömästä lausumasta viranomaismenettelyssä on säädetty rangaistukseksi sakkoja tai korkeintaan kaksi vuotta vankeutta.

Taustalla ajattelemattomuus

Tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Antti Uusipaikka kertoo, että nainen ja ”Niki” olivat kyllä tavanneet. Seksuaalirikosta ei kuitenkaan ollut tapahtunut.

Sen sijaan naisen uskotaan loukkaantuneen miehen käytöksestä ja sanomisista niin, että hän oli päätynyt syyttämään tätä raiskauksesta.

Mitään dramaattisempaa kyseisillä Tinder-treffeillä ei kuitenkaan ilmeisestikään ollut tapahtunut, sillä Uusipaikan mukaan naisen käytöstä selittämään ei ole löydetty mitään ”ulkopuoliselle ilmiselvää” syytä.

– Kiistatta suurin syy rikosilmoituksen tekemiselle on ollut ajattelemattomuus. Ei olla ymmärretty, minkälainen kivi on laitettu vierimään. Toisaalta kyse on ollut jonkinlaisesta hyvityksen hakemisesta tai jopa kostosta.

Harmia sivullisille

Asioiden laita selvisi poliisille, kun naisen kertomuksia ryhdyttiin vertaamaan muuhun asiasta haalittuun näyttöön.

– Ne eivät sopineet keskenään yhteen.

Poliisi ei raiskaustutkinnan aikana tavoittanut ”Nikiä”. Miehen henkilöllisyys kuitenkin selvisi sen jälkeen, kun poliisi oli todennut rikosilmoituksen vääräksi. Miehen etunimi ei ole Niki.

Uusipaikan mukaan poliisi päätti nyt tiedottaa tapauksesta, sillä poliisin aiempi tiedote on aiheuttanut harmia sivullisille.

– Tiedotimme tästä nyt, sillä havaitsimme, että tämä asia on vaikuttanut tuntomerkkeihin sopivien henkilöiden elämiseen ja olemiseen.  

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja