Piikitettiinkö nuoreen naiseen jotain Tavastialla? Poliisi odottaa laboratoriotuloksia – epäillystä ei tietoa

20-vuotiasta naista piikitettiin ruiskulla festivaaleilla Tampereella –"Kaikki raajat puutuivat, kaulaa kuristi ja kuumotti" 4:48
MTV Uutiset Live kertoo piikitystapauksesta Tampereelta

Poliisi ei ole vielä saanut selville, mitä yökerhopiikityksestä kertoneeseen nuoreen naiseen olisi mahdollisesti pistetty. 

MTV Uutiset kertoi eilen 18-vuotiaasta naisesta, joka epäilee tulleensa tahtomattaan piikitetyksi helsinkiläisessä yökerhossa viikonloppuna. Nainen ja hänen äitinsä uskovat, että nainen yritettiin huumata. 

18-vuotispäiväänsä juhlinut nainen oli tanssilattialla Tavastian lauantaidiskossa, kun hän tunsi kipua käsivarressaan. Nainen huomasi kipukohdassa patin ja kertoi siitä ystävilleen.

Ystävät huolestuivat, veivät naisen sivummalle ja lopulta kokonaan pois yökerhosta. He soittivat hätäkeskukseen, sillä olivat huomanneet naisen käsivarressa pienen, pistojälkeä muistuttavan jäljen sekä pienen patin.

Nuori nainen päätyi lopulta Haartmanin sairaalan päivystykseen, koska hänen olonsa oli heikko.

Tapauksesta kertoi MTV Uutisille 18-vuotiaan naisen äiti. Hänen mukaansa tytär oli vaikuttanut sekavalta ja väsyneeltä, eikä jaksanut kannatella päätään. Lisäksi tyttären raajat tuntuivat painavan ja käsi, jota epäiltiin pistetyn, oli lähestulkoon toimintakyvytön.

Tapauksesta tehtiin rikosilmoitus.

Näytteitä laboratorioon

Tapausta selvitetään nyt Helsingin poliisissa. Asiasta on käynnistetty esiselvitys, jossa poliisi pyrkii saamaan selvyyden siihen, mikä naiseen mahdollisesti pistetyn aineen koostumus oli.

Poliisi on lähettänyt naisesta otettuja näytteitä laboratorioon tutkittavaksi. Tuloksia odotellaan. Rikostarkastaja Jari Illukka kertoo, että lausunnon valmistuminen ottaa aikansa.

Illukka ei kommentoi sitä, onko poliisilla esimerkiksi valvontakameratallenteita ravintolasta tapahtumaillalta. Hän kuitenkin kertoo yleisellä tasolla, että tavallisesti tällaiseen materiaaliin pyritään pääsemään käsiksi aina, kun sellaista on tarjolla.

– Noin yleisesti ottaen on ensimmäinen lähtökohta tarkastaa, onko valvontakameramateriaalia saatavilla, hän toteaa.

Illukan mukaan nuoren naisen tapauksesta on kirjattu rikosilmoitus nimikkeellä pahoinpitely.

Rikostarkastajan mukaan kyseisen rikosnimikkeen tunnusmerkit täyttyisivät myös siinä tapauksessa, että poliisin tutkimuksissa ei saataisi selville, mitä ainetta naiseen on pistetty, jos häntä on joka tapauksessa pistetty.

Asiasta ei ole kuitenkaan aloitettu vielä varsinaista esitutkintaa. Asia siirtyy Illukan mukaan esitutkintaan, jos poliisi löytää esimerkiksi mahdollisen epäillyn tekijän. Toistaiseksi epäiltyä ei ole.

Helsingin poliisin tiedossa ei ole, että Helsingissä olisi aiemmin ilmoitettu viranomaisille vastaavasta yökerhossa tapahtuneesta piikityksestä.

Lue myös:

    Uusimmat