Nainen kuvasi someen seurustelukumppaniaan pettämässä – kostosta tuli tuhansien eurojen lasku

Pirkanmaalaisnainen sai sakot kuvattuaan Snapchatiin poikaystäväänsä harrastamassa seksiä toisen naisen kanssa.

Välikohtaus sattui kesäkuisena yönä vuonna 2022. Nainen oli tullut humalaisena asuntoon ja huomannut keittiön pöydällä vieraan pikkulaukun ja aurinkolasit. 

Tämän jälkeen hän oli mennyt makuuhuoneeseen ja kuvannut siellä poikaystäväänsä ja toista naista harrastamassa seksiä. 

Nainen oli uhrin mukaan kuvatessaan huutanut, että kaksikko pääsee nyt hänen "storyynsa".

Seksivideo MyStoryyn, pikkulaukku pönttöön ja kengät jokeen

Muutamien sekuntien video oli lähetetty Snapchat-sovelluksen MyStoryyn. Video oli ainakin noin 200 henkilön nähtävillä alle kahden tunnin ajan.

Videolla nainen makasi alastomana sängyllä niin, että hänen kasvonsa ja muut tuntomerkit olivat tunnistettavissa siihen asti, kunnes tämä nosti kätensä kasvojensa eteen.

Tämän jälkeen videon kuvannut nainen oli vääntänyt naisen aurinkolasit käyttökelvottomiksi, sullonut naisen käsilaukun wc-pönttöön ja heittänyt kengät jokeen.

Nainen myönsi toimintansa oikeudessa.

Video aiheutti terveydellistä haittaa

Kuvatuksi tullut nainen kärsi videon julkaisemisesta ja sen leviämisestä paikkakunnalla niin paljon, että se johti terveydellisiin ongelmiin.

Oikeus tuomitsi kuvaajan törkeästä kunnianloukkauksesta, salakatselusta ja lievästä vahingonteosta.

– Kyse on ollut yksityiselämän ydinsuojan piiriin kuuluvan toiminnan kuvaamisesta ja sen levittämisestä kontekstissa, jossa toiminnan vähintäänkin vihjataan olevan paheksuttavaa, oikeuden tuomiossa sanotaan.

Naisen maksettavaksi tuli 70 päiväsakkoa, joka tämän tuloilla tarkoitti 2030 euroa. Lisäksi hänen piti maksaa uhrille vajaat 3000 euroa kärsimyskorvauksia ja 2500 euroa psyykkisestä tilapäisestä haitasta.

Miksi ihminen pettää rakastaan?"Tähän liittyy hirveän monia asioita" 1:54
Miksi ihminen pettää rakastaan? Jo alkuvaiheessa parisuhteessa pitäisi keskustella asiasta ja luoda omat säännöt sille, mikä suhteessa on pettämistä. Haastateltavana Kaalimadon seksuaaliterapeutti Annukka Lavikainen.

Juttua korjattu 30.8. kello 15.42: Korjattu tekstissä mainittu koti asunnoksi.

Lue myös:

    Uusimmat