Nainen julkaisi varoittavan esimerkin – nämä kuvat jokaisen auringonpalvojan on nähtävä!

Seuraavan kerran, kun olet aikeissa ottaa aurinkoa ilman suojakertoimia, muistele tätä tarinaa.

Judy Cloud rakasti aurinkoa ja auringonottamista, kunnes hänellä todettiin ihosyöpä, joka muutti hänen elämänsä lopullisesti. 

Naiselle on tehty lukuisia leikkauksia viimeisten 20 vuoden aikana. Häneltä on leikattu kaiken kaikkiaan yli 30 kohtaa ympäri kehoa, muun muassa kasvoista ja jaloista. Tämä kaikki on ollut seurausta siitä, että hän oli liian varomaton nuorempana. 

Haluaa varoittaa erityisesti nuoria

49-vuotiaasta Cloudista on turhauttavaa nähdä ympärillään ihmisiä, jotka yrittävät ruskettua hinnalla millä hyvänsä.

– Monilla ihmisillä on tunne, että he ovat voittamattomia, eikä tämä tule tapahtumaan heille. Mutta se voi, Cloud muistuttaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Naisen kaikki poistetut alueet ovat osoittautuneet tyvisolusyöväksi, joka on yleisin ihosyöpätyyppi. Se ilmaantuu yleensä auringon altistamille alueille, kuten kasvoihin ja kaulalle. Kaikesta kärsimyksestään huolimatta nainen on kiitollinen siitä, että hänellä ei ole koskaan todettu melanoomaa, tappavinta ihosyöpätyyppiä.

Cloud päätti kuitenkin jakaa kokemuksensa Facebookissa varoituksen sanana kaikille niille, jotka viettävät aikaansa auringossa ilman asianmukaisia suojakertoimia tai käyvät mielellään solariumissa.

Solariumin käytöllä suuria riskejä 

Parikymppisenä nainen kävi usein solariumissa pitääkseen yllä rusketustaan. Hän kertoo, että vietti lisäksi lapsena tuntikausia auringossa ilman minkäänlaista aurinkorasvaa, sillä siihen aikaan auringon vaaroista ei tiedetty yhtä paljon kuin nykyään. 

Ensimmäinen syöpäepäily löytyi vuonna 1995 aivan hänen silmänsä alapuolelta. Verestävä ja rupinen alue ei parantunut laisinkaan, joten hän hakeutui lääkäriin. Tästä alkoi kierre, jonka jälkeen naiselta on operoitu kasvoja, rintoja, olkapäitä, käsiä ja jalkoja.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

WHO:n mukaan ihosyövän riski kasvaa, jos solariumin säännöllinen käyttö aloitetaan alle 30-vuotiaana. Cloud toivookin Facebook-postauksensa herättävän nuoria harkitsemaan uudelleen solariumin käyttöä.

"En voi korjata tekemiäni vahinkoja" 

Nainen on parantunut lukuisista leikkauksista hyvin, mutta muutamat alueet hänen kasvoistaan ovat jääneet tunnottomiksi. Syöpää seurataan edelleen aktiivisesti, sillä tyvisyöpä uusiutuu suurella todennäköisyydellä.

Nykyisin nainen pysyy poissa keskipäivän auringosta ja käyttää suojakertoimia sisältäviä tuotteita.

– Voin hoitaa ihoani tästä eteenpäin, mutta en voi korjata nuoruudessa tekemiäni vahinkoja, Cloud kiteyttää.

Lähde: Today 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja