Mainos

Nainen julkaisi kuvat itsestään ennen ja jälkeen ihosyövän – leikkausarpi pysyvänä muistona

Kun Bethany Greenwaylla todettiin kasvoissa melanooma, hän alkoi pitää kuvapäiväkirjaa hoitonsa etenemisestä, kertoo The Mighty.

Bethany Greenway huomasi vuonna 2014 otsaansa ilmestyneen laikun, jonka hän arveli ensin olevan maksaläiskä. Koska hänen äitinsä oli sairastunut melanoomaan kolmekymppisenä, Greenway päätti tarkistuttaa tilanteensa varmuuden vuoksi lääkärillä.

Lääkäri totesi ensin ihomuutoksen olevan hyvälaatuinen, mutta myöhemmissä kokeissa selvisi, että Greenwaylla oli ihossaan peräti kahdenlaista melanoomaa.

Ensimmäinen leikkaus tehtiin viime vuonna, jonka yhteydessä hänen reidestään siirrettiin ihoa kasvoihin. Toisessa leikkauksessa häneltä poistettiin lisää ihoa.

Toipumisajan hän joutui pitämään kasvoillaan sienimäistä sidettä, jota hän kutsui Paavo Pesusieneksi.

Jos kuvat eivät näy, voit katsoa ne täältä.

Leikkausarpi jätti pysyvän jäljen hänen kasvoihinsa, ja hänelle tarjottiin mahdollisuus korjauttaa se. Greenway kuitenkin haluaa pitää arven muistona itsellään.

Hän kutsuu arpeaan pekoniksi ja antaa mielellään ihmisten arvailla arven alkuperää, sillä heidän mielikuvitukselliset vastauksensa huvittavat häntä.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Greenway on onnekas, sillä hänen melanoomansa havaittiin ajoissa ja se pystyttiin leikkaamaan ennen leviämistä. Jos syöpä olisi ehtinyt levitä imusolmukkeisiin, hän olisi joutunut turvautumaan kemoterapiaan ja selviytymismahdollisuudet olisivat pudonneet 67 prosentista 10 prosenttiin.

***

3:49

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.