Nainen ja rikoskumppani tunkeutuivat väkisin vanhuksen kotiin – varastivat merkittävän summan rahaa

Nainen ja tuntemattomaksi jäänyt toinen epäilty tunkeutuivat vanhuksen kotiin ja onnistuivat viemään merkittävän määrän rahaa Karjaalla, kertoo poliisi.

Poliisin mukaan Karjaan keskustassa asuvan iäkkään naisen luokse tuli tiistaina kello 11 aikaan nainen, joka oli halunnut esitellä tuotteita.

Vanhus ei kuitenkaan halunnut päästää tuntematonta ihmistä asuntoonsa. Tästä huolimatta vieras nainen onnistui pääsemään sisään. Sisällä tunkeutuja onnistui peittämään vanhuksen näkyvyyden niin, että joku toinen ihminen pääsi varastamaan asunnosta huomattavan summan käteistä rahaa.

Tunkeutuja sekä toinen epäilty poistuivat teon jälkeen ilman, että asukas näki lainkaan toista epäillyistä varkaista. Poliisin tietojen mukaan nainen on yrittänyt päästä myös toiseen samassa kerrostalossa sijaitsevaan asuntoon. Asukkaat ovat kuitenkin estäneet tätä pääsemästä sisään.

Lisäksi naisesta on myös muita samanlaisia havaintoja Karjaan keskustassa.

– Haluamme muistuttaa, että tuntemattomia ei pidä päästää asuntoon. Jos joku onnistuu pääsemään sisälle, niin mahdollisista rikoksista pitää ilmoittaa hätänumeroon mahdollisimman pian, kertoo rikoskomisario Mats Sjöholm tiedotteessa.

Poliisi pyytää havaintoja

Poliisin mukaan tekoa tutkitaan törkeänä varkautena. Poliisi pyytää havaintoja naisesta, tekijäkumppanista sekä mahdollisesta ajoneuvosta.

Havainnot voi virka-aikana ilmoittaa puhelinnumeroon 0295 436 011. Virka-ajan ulkopuolella pyydetään ilmoittamaan sähköpostitse osoitteeseen vihjeet.espoo@poliisi.fi.

Reaaliaikaiset havainnot tulee ilmoittaa hätänumeroon 112.

Polisi julkisti myös epäillyn naisen tuntomerkit

Pyöreähkö

Noin 170 cm

Noin 40–50-vuotias

Tummat, mahdollisesti olkapäille ulottuvat, hiukset

Musta takki ja mustat housut

Puhui suomea murtaen. On käyttänyt muun muassa lehdenjakaja- ja huolto -sanoja pyrkiessään sisälle kiinteistöihin ja asuntoihin.

Lue myös:

    Uusimmat