Varkaat esiintyivät vesivahinkotarkastajina ja tunkeutuivat vanhuksen asuntoon Pyhännällä – tiedätkö jotain näistä miehistä?

Vesivahinkotarkastajana esiintyneet miehet tunkeutuivat vanhuksen asuntoon Pyhännällä ja veivät mukanaan lompakon ja muuta omaisuutta. Poliisi kertoo tapauksesta tiedotteessaan.

Varkautena tutkittu rikos tapahtui Pyhännän keskustassa viime yönä kello 00.30 - 00.40 aikaan.

Kaksi miestä oli soittanut vanhuksen ovikelloa ja kertonut, että he olivat saaneet tiedon asunnossa olleesta vesivahingosta ja tulleensa tarkistamaan sitä.

Toinen miehistä oli ”tarkistanut” asunnon. Samaan aikaan toinen oli vienyt asunnosta vanhuksen omaisuutta.

Tuntomerkit julki

Poliisin mukaan kumpikin rikoksesta epäillyistä miehistä puhui ”selvää suomea”. Toinen epäillyistä on noin 180-senttinen ja normaalivartaloinen. Päällään hänellä oli ainakin musta pipo, musta kasvomaski ja keltainen huomioliivi. Iältään mies oli noin 20-30-vuotias.

Toinen epäillyistä puolestaan on poliisin saamien tietojen mukaan keski-ikäinen, tummempi-ihoinen ja noin 170 senttiä pitkä. Mies oli pyöreäkasvoinen ja hieman tukeva. Hänellä oli yllään tummat siistit vaatteet, suorat housut ja tumma lippalakki, eikä hänellä ollut kasvomaskia.

Poliisin mukaan miehet olivat ilmeisesti liikkeellä henkilöautolla. Siitä ei kuitenkaan ole saatu tarkempia tietoja.

Poliisi pyytääkin Pyhännän keskustan alueella tapahtuma-aikaan mahdollisesti liikkuneilta kansalaisilta vinkkejä tapaukseen liittyen. Tiedot voi ilmoittaa Haapajärven poliisipäivystykseen puhelimitse numeroon 0295 464 265 (auki tiistaisin ja perjantaisin) tai Ylivieskan poliisipäivystykseen numeroon 0295 416 409 (suljettu torstaisin). Niin ikään vihjeitä ottaa vastaan Oulun vihjenumero 0295 416 194.  

Lue myös:

    Uusimmat