Nainen istui seinää vasten minuutin ajan joka päivä – nämä asiat hän oppi treenistä kahdessa viikossa

Tietokoneella työtä tekevä Ashley toi aktiivisuutta päiviinsä istumalla seinää vasten minuutin ajan joka päivä.

Keskivertoamerikkalainen viettää 16 tunnin päivästä jo 12 tuntia istuen. Ashley Mateo tajusi istuvansa enemmän kuin nukkuu vuorokauden aikana – ja päätti tehdä asialle jotain.

Tietokoneella työtä tekevä Mateo halusi paikallaan viettämästään ajasta tuottavampaa, ja ratkaisi ongelman alkamalla istua seinää vasten minuutin ajan joka päivä. Hän jatkoi treeniä kahden viikon ajan, kertoo Women's Health -lehti.

Seinää vasten istuminen on harjoite, jossa selkä painetaan seinää vasten ja "istutaan" alas, kunnes polvet ovat 90 asteen kulmassa. Painon siirto jalkapohjilla vaikuttaa siihen, mitä kehon osaa liike rasittaa.

Mateo istui seinää vasten kaksi viikkoa – nämä asiat hän oppi!

Liike treenaa koko alavartaloa

Seinää vasten istuminen treenaa koko alavartaloa, koska kyseessä on staattinen liike.

– Kokemukseni mukaan ensimmäiseksi seinää vasten istuessani tunsin reisilihakseni, Mateo kuvaa.

Ensimmäiset 10–20 sekuntia olivat helppoja – sen jälkeen liike muuttui tasaisesti vaikeammaksi. Mateo tunsi sen myös muun muassa pohkeissaan ja jänteissään. Toisinaan liike tuntui jopa vatsalihaksissa.

Suurin este on tylsyys

– Sinä, kirjaimellisesti, vain istut seinää vasten. Siitä tulee tylsää hyvin pian, jos pidät asennon 60 sekuntia tai pidempään. Huomasin, että mikäli annoin periksi aikaisin, se johtui todennäköisemmin siitä, että olin tylsistynyt, kuin siitä, että taistelin fyysisesti. Ota puhelimesi mukaan. Ota lehti mukaan, Tuo hitto vie tietokoneesi seinälle kanssasi, Mateo neuvoo.

Hän suosittaa lähettämään kolme sähköpostia tai lukemaan yhden artikkelin liikkeen aikana.

Lisää painoa, lisää hyötyä

Liikkeeseen saa intensiivisyyttä painoilla: ota kahvakuula syliisi tai pitele painoja käsissäsi. Mateo piti sylissään myös koiraansa!

Haasta tasapainosi, niin haastat lihaksiasi

Liikkeen muokkaaminen estää tylsistymistä! Mateo kokeili pitää yhtä jalkaa ilmassa edessään, tai hän nousi liikkeen aikana varpailleen. Liikkeen aikana voi myös koittaa marssia.

Ei ole mitään syytä olla tekemättä tätä

– Ensinnäkin, kaikkialla on seiniä. Ja jos seiniä ei ole, on puita, kiviä, miljoona eri asiaa, joita vasten voit lepuuttaa selkääsi samalla, kun otat tämän asennon, Mateo neuvoo.

– Toisekseen, kuinka vaikeaa on löytää 60 sekuntia, joiden aikana nousta ja istua seinää vasten? Voisit tehdä tavan siitä, että teet seinäistunnan aina, kun nouset mennäksesi vessaan tai täyttääksesi vesipullosi.

Mateosta treeni oli niin helppoa, että hän katuu kokeessa vain sitä, ettei tehnyt liikettä enempää!

***


Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.