Mainos

Nainen houkutteli miehen asuntoonsa ryöstettäväksi – yritettiin tappaa kuristamalla ja lyötiin veitsellä selkään

Helsingin käräjäoikeus on tuominnut neljä ihmistä vankeuteen tapauksessa, jossa mies joutui tapon yrityksen, pahoinpitelyn ja törkeän vapaudenriiston uhriksi. Teko tapahtui Helsingissä helmikuun alussa. Vankeuteen tuomittiin yhteensä neljä ihmistä, yksi nainen ja kolme miestä.

23-vuotias nainen tuomittiin neljäksi kuukaudeksi ehdolliseen vankeuteen avunannosta pahoinpitelyyn. 34-vuotias mies ja 46-vuotias mies tuomittiin pahoinpitelystä, varkaudesta ja törkeästä vapaudenriistosta vuoden ja 10 kuukauden vankeusrangaistukseen. 42-vuotias mies tuomittiin neljäksi ja puoleksi vuodeksi vankeuteen tapon yrityksestä, varkaudesta ja törkeästä vapaudenriistosta.

Nainen huokutteli asunnolle

23-vuotias nainen houkutteli puhelimessa miesuhrin asunnolleen, missä tuomittu mieskolmikko pahoinpiteli hänet. Nainen ei kertonut miehelle, että häntä odotetaan asunnolla.

Miehen saavuttua asunnolle hänet pahoinpideltiin lyömällä nyrkein ja kaulaliinalla kuristamalla. Lisäksi miestä lyötiin veitsellä selkään lähes kuolettavasti.

Pahoinpitelyn jälkeen miehen laukku kaadettiin lattialle ja miehen omaisuutta varastettiin. Varastettuihin tavaroihin kuului muun muassa rahaa sekä auton avaimet ja omistusasiakirjat.

Tämän jälkeen mies vietiin toiseen asuntoon, jossa hänet pahoinpideltiin uudestaan. Miestä lyötiin kasvoihin, häntä kuristettiin ohuella narulla ja hänen kätensä sidottiin nippusiteillä. Mies sai kuitenkin riuhtaistua itsensä vapaaksi nippusiteistä, mutta pahoinpitely jatkui nyrkein.

Mies pääsi lopulta yöllä asunnosta muiden mukana, mistä hän meni ensin äitinsä luo ja sieltä Meilahden sairaalan päivystykseen.

Pahoinpitelyyn osallistunut mieskolmikko määrättiin maksamaan uhrille yhteisvastuullisesti 1000 euroa korvauksia kivusta ja särystä ja 1000 euroa loukkauksen aiheuttamasta kärsimyksestä.

Tuomio ei ole vielä lainvoimainen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.