Näin voit säästää jouluruoissa kymmeniä euroja

Jouluruoat voivat käydä kukkarolle kalliiksi. Noudata näitä vinkkejä ja säästät sievoisen summan.

Jouluruokahankinnoissa voi säästää sievoisen summan, kun kiinnittää hieman huomiota valintoihinsa. Pidä jouluostoksilla mielessä nämä vinkit:

1. Älä osta perinteiden vuoksi – äläkä liikaa

Ostatko rosollia ja lipeäkalaa joka vuosi joulupöytään vain huomataksesi, ettei kukaan edelleenkään halua niitä syödä. Jouluperinteitä saa ja pitääkin toki vaalia, mutta ruokaa ei silti kannata ostaa pöydälle pilaantumaan. Jos joku ruokalaji on koko perheen ehdoton inhokki, jätä se suosiolla pois listalta. Ruokien määriä kannattaa muutenkin miettiä. Kukaan ei halua syödä joululaatikoiden jämiä viikkotolkulla.

2. Tehdäkö itse vai ostaako valmiina?

Laske ensimmäisenä joulupöydän ruokailijoiden määrä ja mieti, kuinka paljon ja mitä ruokia tarvitaan. Jos joulupöydän ääreen saapuu iso joukko nälkäisiä perheenjäseniä, jotka pitävät erityisen paljon vaikkapa porkkanalaatikosta, voi olla kannattavampaa valmistaa iso laatikko itse. Kaupan pieni valmislaatikko voi kuitenkin tulla pidemmän päälle edullisemmaksi, jos syöjiä on vain muutama, eikä ruokaa joudu heittämään hukkaan.

3. Jouluaattona kauppaan ostamaan aletuotteita

Joidenkin ruokien, kuten suklaakonvehtien ostaminen kannattaa ehdottomasti jättää aattoaamuun. Monia jouluruokia myydään jo aattona puoleen hintaan! Ota kuitenkin huomioon, että valikoimat saattavat olla aattona jo suppeammat, joten et välttämättä saa ostoskärryihisi kaikkia suosikkejasi.

4. Jaa ruokakulut sukulaisten kesken

Jos herkuista notkuvan joulupöytäsi ääreen on saapumassa puolet suvustasi, kannattaisi ehkä miettiä kulujen jakamista. Sopikaa siis etukäteen, kuka tuo perunalaatikon, kuka joululeivät ja kuka paistaa kinkun.

5. Älä osta valmiita herkkukoreja

Valmiit herkkukorit näyttävät houkuttelevilta ja helpoilta ratkaisuilta jouluostoksilla, mutta todellisuudessa voit säästää sievoisen summan kokoamalla herkut koriin itse. Usein herkkukoreissa ja valmiissa joululajitelmissa on myös ylimääräisiä aineksia, joille ei ole todellisuudessa edes tarvetta.

6. Vertaa hintoja ja kyttää tarjouksia

Pidä itse huoli siitä, ettet maksa tuotteesta ylihintaa. Lueskele ennakkoon mainoksia ja vertaa eri kauppojen hintatasoja. Tarjouksiin kannattaa tarttua, kunhan et ostaa turhaan isoja satseja ruokaa kaappiin pilaantumaan.

7. Tarvitseeko ostaa alkoholia

Joulupöydän alkoholijuomista kasvaa äkkiä iso lasku. Mieti, tarvitseeko joulupöydässä edes tarjoilla alkoholia tai riittäisikö pienempi määrä?

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat