Näin voi käydä, jos käytät kuivashampoota liikaa

Neljä naista lopetti hiusten pesemisen – tällainen oli lopputulos 1:12
KATSO MYÖS: Neljä naista lopetti hiusten pesemisen – tällainen oli lopputulos.

Arkea helpottava kuivashampoo voi väärin käytettynä kuivattaa päänahan ja vaikuttaa jopa hiusten kasvuun.

Kuivashampoo on ollut monelle pitkähiuksiselle korvaamaton arjen pelastaja, joka auttaa pidentämään hiusten pesuväliä ja tuo toivottua raikkautta.

Metro-julkaisun mukaan tämä pika-apu on kuitenkin hieman kaksipiippuinen pelastus.

Hiusten ja päänahan tutkimukseen erikoistunut trikologi Hannah Gaboardi toteaa julkaisulle, että kuivashampoo voi olla oiva tapa imeä päänahasta ylimääräistä öljyä pesujen välissä. 

– On kuitenkin tärkeää olla käyttämättä sitä liikaa, jos haluaa säilyttää optimaalisen hiusten terveyden, Gaboardi toteaa.

Riskinä päänahan kuivuminen

Kuivashampoon liiallisen käytön riskinä on päänahan kuivuminen ja tuotteen kasautuminen iholle, joka voi vaikuttaa jopa hiusten kasvuun.

– Kuivashampoot koostuvat usein ainesosista, kuten tärkkelyksestä tai talkkijauheesta, jotka imevät öljyn ja rasvan päänahasta ja hiusjuurista. Jos käytät kuivashampoota liian usein, se voi lisätä päänahan kuivumisen todennäköisyyttä, Hannah Gaboardi toteaa.

Estääksesi päänahan kuivumisen hiuksia pestessä kannattaa keskittyä päänahan hieromiseen, jotta saat todella poistettua kaiken kuivashampoon jäämän hiuspohjastasi.

Onko kuivashampoota turvallista käyttää?

Hannah Gaboardin mukaan kuivashampoon käyttäminen ei ole haitallista hiuksille, jos siihen turvautuu vain silloin tällöin.

Avainasemassa hiusten terveyden kannalta on päänahan huolellinen hoito jälkikäteen.

– Suosittelisin rajoittamaan käyttöä pariin kertaan viikossa tai käyttämään sitä [pesun jälkeen] toisen tai kolmannen päivän hiuksiin ja huolehtimaan yleisesti ottaen päänahan terveydestä, Gaboard kommentoi.

Hiusekspertin mukaan kannattaa vain huolehtia siitä, ettet suihkuta kuivashampoota liian lähellä hiusjuuria ja peset aineet pois päänahastasi huolellisesti kosteuttavan shampoon avulla.

Katso myös: Hainhampaat ovat taas muodissa –  kolme helppo kampausta

Hainhampaat ovat taas muodissa –  kolme helppo kampausta 2:51
Katso videolta, miten käytät ysäriltä tuttua hiusasustetta.

Lue myös:

    Uusimmat