Näin Vesa-Matti Loiri puhui kuolemasta haastattelussaan MTV Uutisille vuonna 2020: "Menetys on suuri, mutta sielu jatkaa matkaa"

4:57
Katso, miten hienon uran Vesa-Matti Loiri teki.

Vesa-Matti Loiri muisteli MTV Uutisille vuonna 2020 poikansa Janin kuolemaa. 

10. elokuuta menehtyneestä näyttelijä-koomikko-muusikko Vesa-Matti Loirista ilmestyi syksyllä 2019 Jari Tervon kirjoittama Loiri.-elämäkerta. Loiri kertoi joulukuussa 2020 MTV Uutisille kirjastaan. 

– Kun lopulta suostuin, sanoin, että kerron sitten kaiken. Olen iloinen, että sain puhua. Kadunhan minä mokia, joita olen elämässäni tehnyt. Mutta en kadu sitä, että olen niistä kertonut, Loiri kertoi.

Kirjassa käydään läpi niin taloussotkut, avioliitot kuin erotkin – sekä läheisten kuolemat. Loiri totesi haastattelussa tuolloin, ettei hänellä ole elämän ja kuoleman edessä mitään suurta viisautta.

– Kun Jankku kuoli (Jan-poika menehtyi 21-vuotiaana auto-onnettomuudessa 1994), äitini kysyi, enkö tee surutyötä lainkaan. Minä en vain näyttänyt sitä. Kun täältä lähdetään väärässä järjestyksessä, se sattuu.

– Mutta minä ajattelen elämää karman lain kautta. Mikä minä olen sanomaan elämästä tai kuolemasta mitään. Menetys on suuri, mutta sielu jatkaa matkaa. Suruun ei kannata jäädä rämpimään.

Pari vuotta sitten Loirin palo yleisön eteen oli edelleen kova ja silloin hänen terveydentilansakin sen olisi sallinut. Esiintyminen MTV:n itsenäisyyspäivän juhlalähetyksessä todisti, että 75-vuotias mestari oli tuolloin loistovedossa.

Vesa-Matti Loirin joulukiertue peruuntui tuolloin pandemian takia. Hän ei esiintynyt myöskään netin välityksellä. Hän rakastaa kontaktia yleisöön ja sen hän vielä haluaa.

– Eniten harmittaa bändin puolesta, että joulukonsertit piti peruuttaa, Loiri kertoi vuonna 2020. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja