Mainos

Näin varmistat seksuaalisen nautinnon – ota apuvälineet käyttöön

Aikuisen ihmisen seksuaalisuus on yksilöllistä ja moninaista. Seksuaalisuus ja seksi ovat hyvin pitkälle kosketusta, ilmeitä, eleitä ja vuorovaikutusta. Pitää uskaltaa antaa ja vastaanottaa asioita, jotta kykenee nauttimaan seksistä yhdessä toisen kanssa.

Seksuaalisuus ilmenee meissä ulkonäössä, ajatuksissa, sanoissa, teoissa ja toiveissa. Jokainen meistä määrittelee itse oman seksuaalisuuden merkityksensä. Hyvän seksuaaliterveyden piirteitä ovat itsensä ja toisen kunnioittaminen, rakastamisen tunteet sekä tunteiden jakaminen.

Piristystä seksiin

Seksissä on lupa tehdä aikuisten välillä kaikkea sitä, mikä sopii kummallekin osapuolelle. Seksin tulee tapahtua vapaasta tahdosta ilman, että toinen kokee tulevansa pakotetuksi.

Seksissä on lupa hullutella ja toteuttaa omia fantasioitaan. Omasta seksuaalisesta halusta kannattaa puhua kumppanille ja kertoa hänen olevan haluttava. Tämän on todettu edistävän kumppaneiden välistä seksuaalielämää.

Seksuaalielämää voi piristää asusteilla, erilaisilla seksivälineillä, uusilla rakastelupaikoilla tai -asennoilla. Piristystä voi hakea myös eroottisen hieronnan avulla. Seksuaalisuutta käsittelevää kirjallisuutta on runsaasti saatavilla, ja niidenkin kautta voi saada vinkkejä seksielämän parantamiseen.

RFSU on tuonut päivittäistavarakauppoihin seksuaaliterveyttä lisäävää välineistöä ja muita tuotteita. Tuotteissa löytyy kondomien lisäksi liukuvoiteita, intiimihoitotuotteita ja vibraattoreita. Näistä tuotteista on iloa kummallekin osapuolelle. Tuotteet on tarkoitettu avuksi, iloksi ja piristeeksi, eli niistä kannattaa nauttia niin yksin kuin yhdessäkin.

Läheisyydestä potkua seksielämään

Läheisyys lisää mielihyvähormoni oksitosiinin eritystä. Oksitosiinia voisi sanoa parisuhteen ja rakkauden liimaksi. Samaa hormonia erittyy seksuaalisen nautinnon yhteydessä. Pidä kumppaniasi lähellä, käytä aikaa hellimiseen ja tarjoa vaikka päivän päätteeksi hieronta.

RFSUn vesipohjainen Caring Massage Glide on suunniteltu koko vartalon hierontaan ja liukuvoiteeksi intiimialueille. Saat siis yhdelle tuotteelle kaksi nautinnollista käyttötarkoitusta.

Liukuvoiteet seksuaalielämän parantajina

Eroottisessa hieronnassa voi myös käyttää liukuvoiteita, jotka tekevät kosketuksesta mukavampaa sukupuolielinten iholla. Liukkaus seksissä ja hyväilyssä lisää tuntoherkkyyttä ja verenkiertoa sukuelinten alueella. Kumpikin osapuoli voi kokea uusia tuntemuksia, eli liukuvoiteen käyttöön ei tarvita ongelmaa, vaan sen voi ottaa käyttöön nautinnon lisäämiseksi.

Liukuvoide voi olla avuksi monenlaisissa tilanteissa. Liukuvoiteen tarkoitus on vähentää kitkaa. Halu ei aina välttämättä käynnisty kumppaneiden välillä yhtä nopeasti, ja liukuvoide takaa luiston.

Joskus tarve liukuvoiden käytölle voi olla hormonaalinen, kuten esimerkiksi vaihdevuosi-iässä, synnytyksen jälkeen tai imetyksen aikana. Anaaliseksissä liukuvoidetta kannattaa ehdottomasti käyttää. Muun muassa päivittäistavarakaupoissa on saatavilla erilaisia vesi- ja silikonipohjaisia liukuvoiteita.

Intiimialueen vaivat

Emättimen limakalvojen kuivuus ja hauraus on tavallinen ongelma, joka johtuu luontaisen kosteuden vähenemisestä. Useimmat naiset kärsivät siitä jossain vaiheessa elämäänsä. Tavallisia oireita ovat muun muassa yhdyntäkivut, limakalvojen ärtyminen, kutina ja epämukava olo. Näihin ongelmiin on onneksi apua tarjolla.

RFSUn Klick Remoist Gel on pitkävaikutteinen emätingeeli, joka palauttaa emättimen kosteuden ja helpottaa oireita. Sitä käytetään joka kolmas päivä. Säännöllinen käyttö voi auttaa säilyttämään emättimen terveyden ja tasapainon. Hygieenisten esitäytettyjen asettimien avulla on helppo annostella emättimeen juuri oikea määrä geeliä.

Klick Intim Cream ja sen sisältämä maitohappo sekä oikea ph (5,5), auttaa ulkoisen intiimialueen kuivuuteen. Voide imeytyy helposti ihoon, lievittää ihoärsytystä ja kosteuttaa.

Nämäkin tuotteet ovat saatavilla hyvin varustelluista päivittäistavarakaupoista. Mikäli itsehoito ei auta intiimialueen ongelmiin, on syytä käydä lääkärinvastaanotolla. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja