Näin vältät pahimmat virheet alennusmyynneissä

Muotibloggaaja Natalia Tolmatsova ja pukeutumisneuvoja Kikka Seppä neuvovat, kuinka välttää virheet aleostoksilla.

Alennusmyynnit ovat hyvää aikaa bongata vaatteita, joita ei ole aiemmin raaskinut ostaa. Tätä mieltä on muotibloggaaja Natalia Tolmatsova, jonka silmä on harjaantunut tekemään löytöjä vaatekaupoissa.

– Jos vaate pitkän pohdinta-ajan jälkeen miellyttää, se varmasti miellyttää myös tulevaisuudessa. Näiden kohdalla tulee oikea löytämisen riemu, Tolmatsova sanoo.

Alennusmyynneistä kannattaa etsiä myös toimivia perusvaatteita, kuten yksivärisiä t-paitoja, kauluspaitoja, siistimpiä työvaatteita ja farkkuja.

– Ne eivät mene pois muodista, vaan ovat pinnalla sesongista riippumatta. Monesti esimerkiksi jostakin klassisesta farkkumallista tulee joka sesonki uusi pesu, jolloin edelliset menevät aleen. Näitä kannattaa bongailla, muotibloggaaja kehottaa.

Myös trendivaatteita voi ostaa, sillä hinta ei luultavasti päätä huimaa. Toisaalta maltti on valttia alennusmyynneissäkin.

– Kannattaa kiinnittää huomiota tuotteiden laatuun ja materiaaleihin. Mikäli normaalisti suosii luonnonkuituja, hinnan ei pitäisi sokaista polyesteripaitaan.

Latuun satsaaminen määrän sijaan on aina järkevää.

– Alennusmyynneissä tuotteet saattavat olla rikki tai likaisia pyöriessään lattioilla, joten kannattaa tarkistaa, ettei vaatteissa ole reikiä ja kaikki napit ovat tallella, Tolmatsova sanoo.

– Harvat liikkeet suostuvat alennustuotteiden palauttamiseen, pukeutumisvalmentaja Kikka Seppä muistuttaa.

Sano "ei" jos olet epävarma

Kiire voi altistaa virheostoksille. Vauhtisokeuteen syyllistyvät tekevät myös helposti hajaostoksia. Silloin tuotteita ostetaan paljon, mutta vaatekaapissa ei ole mitään, mikä sopisi vaatteiden kanssa yhteen.

– Lehtien malleista katsotaan mallia, vaikka heillä olisi aivan eri vartalotyyppi ja värit kuin itsellä, Seppä sanoo.

Helpoimmalla pääsee, jos ottaa mukaan kaverin, joka uskaltaa sanoa mielipiteensä suoraan.

– Myös ammattimaisen pukeutumisneuvojan käyttäminen on järkevää, Seppä sanoo.

– Mikäli on epävarma jostakin tuotteesta, kannattaa noudattaa ei-sääntöä. Mieluummin jättää ostamatta kuin ostaa kaiken varalta. Materiahan ei maailmasta lopu, Tolmatsova muistuttaa.

Katso Muotitietoinen: Vieraana Samu-Jussi Koski

Lue myös:

AVA on myös InstagramissajaTwitterissä! Käyttämällä twiitissäsi hashtagia #avatv viestisi voi päästä telkkariin.Tykkää AVAsta myös Facebookissa!

AVA, Maarit Rasi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja