Näin tunnistat erityisen makoisat mansikat

Kesäkuun alussa olemme ulkomaalaisten mansikoiden varassa. Suuri, kirkkaanpunainen herkku voi olla puraisuhetkellä uskomaton pettymys – vetinen ja mauton marja vetää mielen hetkessä apeaksi. Unohda turhat ennakkoluulot ja lue keinot, joilla mauton mansikka yrittää johtaa sinua harhaan.

Älä enää koe pettymyksen tunnetta mansikkaostoksilla, kun mehukkaan punainen marja osoittautuukin huijariksi helmien joukossa. Kiinnitä huomiota seuraaviin seikkoihin, jotka usein huijaavat viatonta ostajaa kaupan tiskillä.

1. Suuremmat mansikat eivät ole mehukkaampia

Täydellisen muotoinen, uskomattoman kokoinen ja punaisena hehkuva marja tuottaa karvaan pettymyksen haukkaushetkellä: suurempi marja ei ole mehukkaampi, vaan yleensä huomattavasti mauttomampi kuin pienemmät ystävänsä.

2. Väri on tasaisen punainen ja mahdollisimman kirkas

Mitä tummempi marja on, sitä mehukkaampi se yleensä on – poikkeuksena tietysti ne yksilöt, jotka ovat jo niin tummia, että ne ovat pilalla.

3. Kauniin muotoinen, symmetrinen marja on paras

Muoto ei vaikuta makuun millään tavalla. Etenkin pientiloilta tulevat marjat voivat olla hyvinkin eri muotoisia, ja silti niin ihanan makoisia.

4. Mehukas marja paljastuu vasta puraisuhetkellä

Tiivispintainen, tasainen marja kertoo, että se on mansikoiden aatelia. Mehukas olemus paljastuu myös oikeanlaisena kosteutena – mutta älä vain mene sekoittamaan sitä vetisyyteen!

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja