Näin tulet tykätyksi Facebookissa – lue vinkit!

Eikö sinusta 'tykätä' tarpeeksi Facebookissa, eli eivätkö ihmiset näytä statuspäivityksillesi tai lomakuvillesi peukkua tarpeeksi usein? Lue vinkit, miten herätät huomiota sosiaalisessa mediassa ystäviesi kesken.

Tutkimusten mukaan Facebook voi olla jopa vahingollinen itsetunnolle: se tarjoaa jatkuvia mahdollisuuksia vertailla itseään muihin. Facebookissa vertaillaan kavereitten määrää, tykkäysten kirjoa ja hekumallisia statuspäivityksiä.

On kuitenkin varmaa, että huomio Facebookissa tuo hymyn huulille ja tuo mukanaan mielihyvää. Mutta jos olet itse Facebookissa hiljainen, harvoin saat huomiota ystäviltäsi. Lue keinot, miten saat ihmiset 'tykkäämään' eli näyttämään peukkua helpommin Facebook-sivuillasi, jos kaipaat huomiota.

1. Ole itsevarma

Näin esimerkkinä, kumpi mielestäsi vetoaa ja herättää huomiota paremmin: "Pitäisikö minun ajaa ruohonleikkurilla Lappiin?" vai "Jos 5 000 tykkää tästä, ajan ruohonleikkurilla Lappiin!"

Facebookissa kannattaa miettiä tarkkaan sanavalintansa sekä osata pelata huutomerkeillä ja pisteillä oikein. Älä siis laita statuksesi perään neljää huutomerkkiä, sillä se ärsyttää silmiä ja mieltä. Voimasanat (älä siis kiroile, vaan käytä jämäköitä, huomiota herättäviä sanoja) ja itsevarmuus herättävät huomiota, epämääräiset statuspäivitykset ilman sanomaa taas raivostuttavat. Älä siis laita tykkäysten toivossa laulun lyriikoita, lempirunoilijasi rivejä tai muuta vastaavaa, mitkä eivät muille välttämättä avaudu samalla lailla kuin sinulle.

Ole konkreettinen, mutta ei sinun tarvitse kertoa ostitko tänään vaaleanpunaista vessapaperia testausmielessä seuraavaa vessakäyntiä ajatellen. Ylenpalttiset ja liian yksityiskohtaiset statuspäivitykset ovat monien mielestä hermoja raastavia.

2. Osallistu keskusteluun ja kysele

Ole rohkea ja uskalla kommentoida ystäviesi päivityksiä, kehu heidän kuviaan ja kysele. Älä kuitenkaan ala terrorisoida vain yhtä ystävääsi, vaan kommentoi ystäviesi toimintaa tasapuolisesti. Ja muista myös tykätä heidän toiminnoistaan. Muistathan sanonnan; "Metsä vastaa niin kuin sinne huudetaan."

Voit esimerkiksi kysyä ystäväsi lomakuvasta kuinka kauan he olivatkaan lomalla, oliko ruoka hyvää tai mikä oli ikimuistoisin hetki. Jos olet menossa vuokraamaan elokuvan, kysy päivityksessäsi mitä elokuvia ystäviäsi suosittelevat tai oliko uutuusleffa mistään kotoisin.

3. Tarkista kieliasu

Mikään ei ole niin ärsyttävää kuin huonosti kirjoitettu teksti – jopa Facebookissa. Ennen kuin julkaiset statuspäivityksesi, tarkista vielä ettei joukkoon ole sujahtanut kielioppivirheitä tai puuttuvia kirjaimia. Älä kirjoita kuin pahainen teini slangia vääntäen tai unohda pilkkujen paikkoja. Älä myöskään kirjoita pelkästään isoilla tai pienillä kirjaimilla. Olet vakuuttavampi, jos kirjoitat selkeästi ajatuksen kanssa.

3. Kirjoita englanniksi

Jos sinulla on ystäviä eri maailmankolkista, voit kirjoittaa statuspäivityksesi englanniksi. Jotkut saattavat tästä ärtyä (varsinkin jos he eivät osaa itse englantia), mutta on myös ärsyttävää lukea siansaksaa.

4. Jaa ihania, ärsyttäviä ja hauskoja linkkejä!

Oletko suloisten kissavideoiden ystävä tai seuraatko hauskoja netti-ilmiöitä? Ilahduta ystäviäsikin ja jaa nämä hupsut videot ja ärsyttävimmät linkit heidänkin ulottuvilleen. Voit myös kommentoida lisäämiäsi linkkejä herättääksesi keskustelua.

5. Merkitse ystäviäsi kuviin ja statukseesi

Jos vietit perjantain elokuvissa yhdessä ystäviesi kanssa ja haluat jakaa tämän kokemuksen Facebookissa, kirjoita rohkeasti: "Kiitos Milla, Maija ja Maisa ihanasta elokuvaillasta! Onneksi menimme katsomaan komedian, sillä sain nauraa sydämeni kyllyydestä." Mainitessasi kyseiset ihmiset voit myös merkitä heidät statukseesi, jolloin he varmasti saavat viestisi.

Jos lisäät sinusta ja ystävistäsi kuvia Facebookiin, muista myös merkitä heidät. Olethan kuitenkin kohtelias, ja kysyt ennen kuvien julkaisua saatko laittaa kyseiset kuvat Facebookiin. Valitse myös kuvia, joissa ystäväsi ovat edustavia – kukaan ei arvosta kaveria, joka laittaa kaikki kuvat .

6. Päivitä ja tykkää

Jos vietät hiljaiseloa Facebookissa vain sivustaseuraten muita, et jätä jalanjälkiä itsestäsi. Päivitä siis tasaiseen tahtiin kuulumisiasi ja ajatuksiasi, jos haluat että ihmiset kommentoivat sinua. Ja kenties näyttävät sinulle peukkua!


Lue myös:


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja