Näin taksikuski toivoisi asiakkaidensa toimivan

Jukka, 70,  on ajanut taksia 50 vuotta – lataa suorat sanat, millaista on yrittäjyys alalla: "Ollut selviytymistä viimeiset viisi vuotta" 8:16
KATSO MYÖS: Jukka, 70, on ajanut taksia 50 vuotta – lataa suorat sanat nykytilanteesta alalla.

Jukka Westerback on ajanut Helsingissä taksia pian 50 vuotta. Westerbackin vinkkejä noudattamalla asiakas voi sujuvoittaa mittariauton kulkua.

Taksiyrittäjä Jukka Westerback kertoo viettävänsä keväällä eräänlaista taiteilijajuhlaa. Tuolloin hänellä tulee täyteen tasan 50 vuotta taksin ratissa. 70-vuotias Westerback sanoo, että alanvaihto on joskus käynyt mielessä, ja välillä on jopa pieniä irtiottojakin tehty. Mies on kuitenkin pysynyt tutussa työkuviossa.

Pyynnöstä Westerback jakoi vinkkinsä taksin kyytiin nouseville asiakkaille. Nämä konstit pitävät kuljettajan tyytyväisenä ja taksimatkan sujuvana. 

  • Lumet pois kengistä.

    Ennen taksiin astumista kopsuttele lumi pois kengistä. Tällöin auto pysyy paremmin kuivana sisältä, eikä loppupäivästä lainehdi vedestä.

  • Laukut ja muut matkatavarat laitetaan tavaratilaan, eikä niitä nosteta penkeille.

    Tällöin penkit pysyvät puhtaina, sillä matkalaukuissa voi olla likaa. Anna kuljettajan nostaa laukku auton takakonttiin.

  • Nosta laukku tavaratilasta, älä vedä sitä pois.

    Mieluiten anna kuljettajan nostaa laukku tavaratilaan ja sieltä pois. Mutta jos itse otat laukun pois – säästä auton puskuria ja maalipintaa nostamalla laukku reippaasti pois. Laukun vetäminen pois tavaratilasta saa aikaan vaan naarmuja ja kuljettajan hermon kiristymään.

  • Laita turvavyö

    Vaikka ajettava matka olisi vain joitakin satoja metrejä, käytä turvavyötä. Uusissa autoissa turvavyöhälytin kilkuttaa niin kauan, kunnes vyö laitetaan kiinni. Säästät kuljettajan hermoja käyttämällä vyötä.

  • Varaudu taksimatkaan etukäteen

    Matkantekoa sujuvoittaa melkoisesti, kun tiedät heti määränpään osoitteen ja pidät rahapussin tai kortin käden ulottuvilla.

Lue myös:

    Uusimmat