Video: Näin Suomi juo – lauantaina kello 20-21 lasin ääressä on 840 000 suomalaista

Terveyden ja hyvinvoinninlaitos THL on tutkinut jälleen suomalaisten juomatottumuksia. Tutkimuksesta selviää, että kupin kallistelussa erottuu yksi tunti ennen muita: lauantai-iltaisin kello 20-21 alkoholia juo 840 000 ihmistä.

Terveyden ja hyvinvointilaitoksen THL:n Juomatapatutkimus 2016 kertoo, että suomalaisten alkoholinkäyttö on edelleen kiivainta viikonloppuisin, jolloin tapahtuu 67 prosenttia juomiskerroista.

Eniten suomalaisia on lasin ääressä lauantaina, ja erityisesti kello 20-21, jolloin alkoholia juo yksi kuudesta suomalaisesta eli 840 000 kansalaista yhtä aikaa. Toiseksi suosituin alkoholinkäyttöpäivä on perjantai.

Useimmiten juodaan kotona

Eniten suomalainen juo kotinsa lämmössä: 77 prosenttia juomiskerroista tapahtuu kotona. Näistä kerroista lähes puolet eli 43 prosenttia on kumppanin kanssa kahdestaan juomista.

THL kertoo myös, että alkoholi ei ole Suomessa suosittu ruokajuoma. Vain kahdeksan prosenttia suomalaisista juo viikoittain ruuan kanssa viiniä ja seitsemän prosenttia olutta. 

Artikkeli jatkuu videon jälkeen

Näin Suomi juo: Lauantaina kello 20-21 lasin ääressä on 840 000 suomalaista 0:50

Alkoholihaitoista kärsii moni

Näin Suomi juo -juomatapatutkimuksen mukaan oma tai muiden alkoholinkäyttö koskettaa puolta suomalaisista.

2,6 miljoonaa kansalaista on kokenut muiden ihmisten alkoholinkäytöstä johtuvia haittoja lähipiirissään tai julkisissa tiloissa.

Humalahaittoja on kokenut 1,2 miljoonaa suomalaista ja 270 000 on kokenut ongelmia oman alkoholinkäyttönsä vuoksi. 

Positiivista on kuitenkin se, että sekä alkoholin kulutus että sen aiheuttamat haitat ovat vähentyneet huippuvuodesta 2008.

Lue myös:

    Uusimmat