Näin suomalaiset muistelevat Aira Samulinia – Petteri Orpo: "Eli pitkän ja täyden elämän"

Seiska: Aira Samulin on kuollut – tästä kaikesta hänet muistetaan 2:25
Tästä kaikesta Aira Samulin muistetaan.

Yrittäjä ja tanssinopettaja Aira Samulin on menehtynyt 96-vuotiaana.

Tänään maanantaina menehtynyttä Aira Samulinia on jo muisteltu laajasti sosiaalisessa mediassa. 

Samulinin pitkäaikainen ystävä ja tanssija Jorma Uotinen julkaisi Samulinista kuvan Instagramissa. Kuvatekstiin Uotinen on lisännyt kolme violettia sydäntä. 

Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelman juontajat Vappu Pimiä ja Ernest Lawson ovat jakaneet Instagram-tarinoihin omat surunvalittelunsa.

– Viikko sitten viimeksi juteltiin ennen lähetystä ja nyt hän on poissa. Lepää rauhassa sinä upea, koko Suomen supernainen! Kiitos kaikesta siitä ilosta ja ennenkaikkea tanssista, jota toit meidän kaikkien suomalaisten elämään! Kiitos Aira, Pimiä muistelee.

– Lepää rauhassa, Lawson kirjoittaa.

Pääministeri Petteri Orpo (kok.) kertoo olevansa kiitollinen siitä, että sai tutustua Samuliniin.

– Aira Samulin eli pitkän ja täyden elämän. Olen kiitollinen siitä, että saimme tutustua ja tavata moneen kertaan. Osanottoni omaisille suureen suruun, Orpo kirjoittaa viestipalvelu X:ssä.

Tiede- ja kulttuuriministeri Sari Multala (kok.) kertoo käyneensä Samulinin tanssikoulussa 1990-luvulla.

Suuresti arvostamani Aira Samulin on kuollut. Hän oli täällä niin pitkään, että ehkä jo kuvittelimme, että Aira elää ikuisesti. Kävin Aira Samulinin tanssikoulussa 90-luvulla ja jo silloin häntä ihailin. Lämmin osanottoni läheisten suruun.

Pappi Kari Kanala kertoo keskustelleensa Samulinin kanssa vielä viikko sitten.

Surullinen uutinen, juttelin Airan kanssa vielä viikko sitten TTK:n lämpiössä. Hieno esikuva monin tavoin. Lämmin muisto jää. Lepää rauhassa Aira.

Lue myös:

    Uusimmat