Mainos

Näin selviät ihokarvanpoistosta!

Alapään karvojen poistaminen vahaamalla on hyvin suosittua - ja potentiaalisesti vaarallista. Kuinka siis varmistaa vahauksen turvallisuus?

Alapään vahauksen aikana ihon uloin kerros voi repeytyä, jolloin bakteereja pääsee iho alle. Iho voi myös tulehtua, kertoo Health.msn.com.

– Häpykarvoitus on olemassa syystä. Se suojelee herkkää ihoa ja limakalvoja. vahauksen hankkiminen kirjaimellisesti repäisee pois suojaavan kerroksen, selittää lääketieteen tohtori Linda K. Franks.

Jotkut eivät kuitenkaan halua luopua brasilialaisista vahauksista. Kuinka siis välttyä ongelmilta?

Muista tarkistaa lämpötila

Valitse vahauspaikka huolella. Käy etukäteen tarkistamassa tilojen puhtaus, tai pyydä ystävääsi suosittelemaan hyvää kosmetologia. Varmista, että kosmetologilla on tarvittava koulutus.

Kun kosmetologisi on valmis aloittamaan ihokarvojen poiston, katso, peseekö hän kätensä. Kädet pitäisi vähintään pyyhkäistä desinfioivalla aineella. Vahaa ei saa ottaa astiasta samalla lastalla montaa kertaa, sillä jokainen uusi dippaus altistaa vahan bakteereille.

Vahan lämpötila tulisi myös tarkistaa sivelemällä sitä esimerkiksi ranteeseen. Jos kosmetologisi ei huolehdi näistä asioista, mainitse asiasta.

Tarkkaile käsipeilillä

Kova vaha on parempaa, sillä se takertuu karvoitukseen, ei ihoon. Pikavaha on pehmeää ja tahmeaa, ja vaikka vahaus on nopeasti ohi, se sattuu enemmän ja saattaa repiä ihoa. Sokerointi on luontaisuutensa vuoksi hyvä vaihtoehto. Etsi tuotteita, jotka eivät sisällä kemikaaleja.

Ehkäise ihoärsytystä voiteilla. Esimerkiksi lievä hydrokortisonivoide auttaa ehkäisemään mahdollisia infektioita. Tarkkaile ihoasi: brasilialaisen vahauksen tuloksen voi kurkistaa käsipeilillä. Etsi sisäänkasvaneita karvoja, ihottumaa tai haavaumia. Jos ongelmia löytyy, käy lääkärissä.

Lähde: Health.msn.com

Kuvat: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.