Näin seksiriippuvuudesta voi päästä eroon

Seksiriippuvuus on riippuvuus siinä missä muutkin addiktiot, mutta myös seksiriippuvuudesta on mahdollista päästä eroon oikeilla vinkeillä.

Oikeilla ohjeilla seksiriippuvuudesta on mahdollista päästä eroon. Työ addiktion kanssa voi tuottaa antoisan hedelmän.

Varmasti jokaisen tavoitteena seksuaalisissa asioissa on saavuttaa kunnioitus itseään kohtaan ja säilyttää terve seksuaalisuus. Hyvä itsetunto ja oman toiminnan terve hallinta johtaa parhaimmillaan terveeseen seksielämään.

Ongelman tiedostaminen

Kuten minkä tahansa muunkin addiktion työstäminen, myös seksiriippuvuudesta eroon pääseminen lähtee tiedostamisesta. Oman ongelman myöntäminen ja hyväksyminen on avain ongelman ratkaisuun.

Erityisen kokonaisvaltaiset seksuaaliset tunteet tai pakottava tarve seksuaaliseen toimintaan ovat esimerkkejä varoitusmerkeistä. Omia ajatuksia ja omaa toimintaa on ajoittain vaikea arvioida objektiivisesti ja siksi myös lähipiirin huomautukset on syytä ottaa huomioon.

Käytöksen laukaisijoiden löytäminen

Jotta seksiriippuvuudesta voisi päästä eroon, on tärkeää tiedostaa millaiset tilanteet laukaisevat epätavalliseksi luokitellut ajatukset. Kun tunteiden laukaisevat tilanteet tai tekijät tunnistaa, on niihin helpompi tarttua.

Seksiriippuvuuden ilmentymät näyttäytyvät usein tietyissä tilanteissa tai tunnetiloissa. On tärkeää muistaa, että tavoite on se, ettei addiktio johdata ihmistä, vaan että ihminen on oman itsensä herra ja hallitsee tunteitaan.

Uuden toimintamallin suunnittelu

Addiktion tilalle on hyvä suunnitella jo etukäteen toimintamalleja, jolloin uusien tapojen noudattaminen on helpompaa tiukan paikan tullen. Jos kokee seksuaalisia tuntemuksia, joita on vaikea pysäyttää, olisi tärkeää löytää itselleen sopivia toimintoja ja tapoja, joihin turvautumalla epätoivotut tunteet voi syrjäyttää ja ajatukset kääntää toisaalle.

MTV3/Helmi

Lähde: Yourtango

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja