Näin se tapahtui: Valtteri Bottakselta ylivoimaisin paalukierros sitten Mika Häkkisen dominoinnin

Valtteri Bottas teki Espanjan F1-kisan aika-ajoissa 21 vuoteen suurimman eron, joka on Barcelonan radalla nähty kahden eturivin kuljettajan välillä.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Espanjan GP suorana 10.-12.5.
Su: Espanjan GP klo 16.10, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Bottas löi Mercedeksen tallikaverinsa Lewis Hamiltonin 0,634 sekunnilla, kun kumpikaan kuskeista on pystynyt viimeisellä yrityksellään parantamaan aikaansa.

Suorituksen arvoa nostaa se, että Hamilton oli vienyt Barcelonassa nimiinsä kolme edellistä paalupaikkaa ja neljä viidestä edellisestä siellä ajetusta aika-ajosta.

Viimeksi samalla radalla on nähty yhtä mykistävä ero kahden kärkikuskin välillä vuonna 1998, jolloin Mika Häkkisen kukisti tallikaverinsa David Coulthardin 0,734 sekunnilla.

Bottaksen nyt tekemää voittomarginaalia ei ollut F1:ssä nähty sitten viime vuoden Belgian GP:n, jossa Hamilton löi Sebastian Vettelin 0,726 sekunnilla.

Mercedekselle kahden eturivin paikan valtaaminen oli sen historian 61. kerta. Tiimi on enää yhden vastaavan suorituksen päässä F1-sarjan kaikkien aikojen ennätyksestä, jota Bahrainissa viimeksi samaan yltänyt Ferrari jakaa McLarenin ja Williamsin kanssa.

Bottaksen ja Häkkisen tilastofaktasta ensimmäisenä uutisoi Ilta-Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat