Mercedes selvitti: Tämä yksityiskohta erotti Lewis Hamiltonin ja Valtteri Bottaksen aika-ajoissa

Lewis Hamilton valtasi formula ykkösten Unkarin GP:n paalupaikan niukasti 0,107 sekunnin erolla ennen Mercedes-tallikaveriaan Valtteri Bottasta. Mercedeksen johtava insinööri Andrew Shovlin arvioi, että paalupaikka ratkesi pieneen yksityiskohtaan.

MAINOS

Koko F1-kausi C Morella!

Unkarin GP suorana 17.-19.7.
Su: Unkarin GP klo 16.05, ennakkotunnelmat klo 15.00

Kaikki suorat ajolähetykset C More Maxilla ja cmore.fi -suoratoistopalvelussa

Shovlin muistutti, että Mercedes taipui viime vuonna Unkarin aika-ajoissa – Red Bullin Max Verstappenille – mutta nyt "auto toimi hyvin sekä suorilla että mutkissa". Shovlin suitsutti sekä Hamiltonia että Bottasta vahvoista suorituksista.

Hamilton painoi nopeimmalla kierroksellaan niukasti Bottaksen edelle ykkössektorissa, ja toisessakin sektorissa kaksikon välinen ero oli edelleen pikkiriikkinen. Peli oli loppuun asti auki.

– Viimeiseen vetoon lähtiessä oli selvää, että paalupaikasta tulisi meidän kahden kuljettajamme välinen taistelu. Käytännössä mikään ei erottanut heitä viimeisen mutkan lakipisteessä, mutta Lewis sai paremman ulostulon, mikä riitti viemään hänet edelle, Shovlin selvitti.

Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff jakoi kuskikaksikolleen yhtäläisiä kehuja.

– Olen todella iloinen aika-ajojen tuloksesta. Lewis ja Valtteri olivat yhtä hyviä ja tekivät erinomaista työtä vallatessaan eturivin, varsinkin kun Hungaroring on aina ollut vaikea rata kuuman kierroksen aikaansaamiseksi, Wolff sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat