Näin saat siistin vaatekaapin pysymään järjestyksessä

Siivosit vaatekaapin ja heitit kaiken turhan pois. Hienoa! Nyt sinun tarvitsee enää ylläpitää aikaansaannostasi.

Avain vaatekaapin siisteyteen piilee siinä, ettei sitä täytetä turhilla heräteostoilla. Kaapissa on varmasti tilaa sellaisille vaatteille, joita todella rakastat, ja jotka pääsevät jatkuvaan käyttöön. Näin kaappi pysyy siistinä.

Ota kuva

Kun otat kuvan siististä kaapista, pysyy sinulla motivaatio kaapin siistimiseen jatkossakin. Jos meinaat repsahtaa, kuva muistuttaa, miten kaunis ja helppokäyttöinen siisti kaappi voi parhaimmillaan olla.

Järjestä oman logiikkasi mukaan

Järjestä vaatteet niin, että ne ovat kaikki näkyvillä. Tämä helpottaa vaatteiden valintaa huomattavasti. Voit järjestää vaatteet värin, tyylin tai käyttötarkoituksen mukaan – tai mikä vain itsellesi sopiikin. Asettele myös sukat, alusvaatteet ja asusteet siten, että näet ne helposti. Voit esimerkiksi rullata ne pinoihin. Kun näet kaikki vaatteesi yhdellä vilauksella, jätät heräteostokset todennäköisemmin tekemättä.

Älä tuhlaa turhiin laitteisiin

Voit helpottaa kaapin järjestelyä parilla asustelaatikolla tai tilanjakajalla, mutta älä haksahda ihmelaitteisiin etenkään siinä tapauksessa, ettet ole varma niiden toimivuudesta. Joudut maksamaan niistä paljon, mutta niiden hyöty jää usein minimaaliseksi.

Luo uusia asuja yhdistelemällä

Vaatekaappisi voi näyttää siivouksen jäljiltä tyhjältä, mutta huomaat, miten toimiva se on, kun yhdistelet vaatekappaleita ennakkoluulottomasti. Yhdistele villimmät vaatteesi klassikoiden kanssa, jolloin saat aikaan käyttökelpoisia, mutta kiinnostavia kokonaisuuksia. Yhdistellessä sinulle myös selviää, puuttuuko kaapistasi jotain todella olennaista. Kun hankit uusia vaatteita, panosta laatuun. Kertakäyttöiset vaatteet ovat riesa sekä vaatekaapillesi että niitä kierrättävälle taholle.

Mieti ennen kuin ostat

Kiinnitä huomiota tilanteisiin, jotka saavat sinut kiikuttamaan tuotteen kassalle. Heräteostoina tulee harmittavat usein tehtyä virheostoksia, jotka kuormittavat vaatekaappia ja lompakkoa. Se, että käytät harkintaa yhden oston kohdalla, ei tarkoita, että sinun pitäisi lopettaa ostosten tekeminen kokonaan. Kun säästät heräteostoksiin menevät rahat, voit suunnitella ostoksesi tarkemmin tai vaikka säästää johonkin, mitä todella haluat. Jos kuitenkin teet virheoston, palauta se heti, kun tulet järkiisi.

Ole rehellinen itsellesi

Heijastaako vaatekaappisi todella sinua ja sinun elämäntyyliäsi vai kenties ihanneminääsi? Vaatepaljous saattaa kieliä siitä, ettet oikein tunne vielä omaa tyyliäsi, joten silloin tällöin voi olla hyödyksi käydä koko vaatekaapin sisältö läpi. Näet, millaisia vaatteita todella rakastat ja käytät, ja mitkä ovat niitä vaatteita, joita vain haluaisit rakastaa ja käyttää. Huomaat kyllä eron.

Tee kierrättämisestä palkitsevaa

Vie ylimääräiset vaatteesi keräyslaatikkoon, varaa kirpputoripöytä tai järjestä vaihtobileet. Vaihtobileiden idea on se, että jokainen osallistuja tuo mukanaan vaatteita tai muita tavaroita, joille hänellä ei ole enää käyttöä. Muut saavat sitten valita parhaat päältä ja usein jokaiselle löytyykin jotain mukavaa. Sääntöihin kuitenkin kuuluu, ettei kukaan voi kahmia määräänsä enempää, vaan vaatteita valitaan korkeintaan puolet siitä määrästä, jonka itse toi näytille. Jäljelle jääneet vaatteet voi sitten viedä keräyslaatikkoon.

Lähde: Houzz

Lue myös:

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Uusimmat