Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Näin saat ruukkusalaatin ja yrtit säilymään raikkaina ja tuoreina pitkään!

Colourbox
Julkaistu 05.08.2013 14:06

Makuja.fi selvitti, kuinka salaateista ja yrteistä pääsee nauttimaan pidempään. Nahistumista voi estää tasaisella kastelulla ja sopivan viileässä.

Ruukkusalaatit tai ruukkuyrtit säilyvät hyvin viileässä, ja erinomainen säilytyskeino on siirtää kyseiset tuotteet pieneen lasiin, joka kannattaa sitten täyttää vedellä. Salaatit ja yrtit voi laittaa sellaisenaan lasiin ja siirtää esimerkiksi parvekkeelle tai jättää huoneenlämpöön ikkunalaudalle, K-Supermarket Mustapekan hevi-osaston varavastaava Mark paljastaa.

Muista, että kasvikset sisältävät runsaasti vettä. Jos kasvikset säilytetään liian kuivassa, ne haihduttavat vettä ja nahistuvat nopeasti. Sumuta kasviksia vesipullolla ja huolehdi niiden vedensaannista. Tillinippua voi esimerkiksi elvyttää kädenlämpöisellä vedellä, kun taas persiljapuntti virkistyy kylmästä vedestä.

Lämpötilan ja valon pitää olla kullekin kasvikselle sopivat. Erityisen herkästi nuupahtavat liian lämpöisessä parsa- ja kukkakaalit, tuoreleikatut salaatit ja hedelmät, esikäsitellyt ja vakuumipakatut kasvikset. Erityisen herkkiä matalalle lämpötilalle ovat basilika ja sitruunamelissa, jotka mustuvat.

Hedelmien, kasvisten ja yrttien säilyvyyteen vaikuttaa vuodenaika.

– Hedelmät, kasvikset ja yrtit kypsyvät kesällä paremmin kuin talvella, Mark muistuttaa.

Hyvä yleinen muistisääntö kyseisten tuotteiden kanssa on siis se, että viileässä niiden kypsyminen pysähtyy, kun taas lämpimässä se tehostuu ja nopeutuu. Hedelmiä, vihanneksia ja yrttejä kannattaa myös ostaa aina sesongin mukaan, sillä muutoin saattaa joutua katsomaan esimerkiksi talvella nektariinin kypsymistä useita viikkoja ilman kunnon lopputulosta.

(MTV3 – IRA JUVONEN)

Lisää aiheesta:

Kaupassa kilohinta 20 euron korvilla: Salaattiin sopiva herkku syntyy kodin astiakaapissa jopa päivissäPitääkö salaattia huuhtoa ennen käyttöä? Asiantuntija muistuttaa edullisen raaka-aineen monikäyttöisyydestäVain vähän kaloreita, edullista ja terveellistä – aliarvostettu "pikaruoka" kannattaa nyt napata ostoskoriinKurkku jääkaappiin vai ei? Ikuisuuskiista jälleen tapetilla – ja tässä oikea vastausYleinen moka pilaa maun ja rakenteen – ethän säilytä näitä hedelmiä ja vihanneksia jääkaapissa?Ylipuutarhurin vinkillä jokainen onnistuu yrttipuutarhassa: "Kannattaa ilman muuta käyttää"
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 14:58
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat hapankorput – tässä voittaja

  • 12:41
    Autot

    Renkaidenvaihto käsillä – vältä tyypilliset virheet!

  • 12:28
    Terveys ja hyvinvointi

    FT: EU pohtii suurta muutosta, joka käytännössä kieltäisi käsidesin

  • 11:12
    Autokoulu

    Yhä useampi opettaa omaa lastaan ajamaan autoa – vanhemmilta erikoisia pyyntöjä autokouluille

  • 11:02
    Raha

    Kannattaako auto korjauttaa? Tämä on "maaginen luku"