Näin saat muroistasi täyttävämmän aamiaisen helposti

Ovatko murot lempiherkkuasi aamuisin? Lue vinkit, miten saa muroannoksestasi täyttävämmän helpoin keinoin.

Murot ovat yksi tyypillisimmistä aamupaloista, mutta pelkkä kulhollinen maidossa uiskentelevia muroja ei välttämättä pidä nälkää poissa lounaaseen asti. Jos murot ovat täysjyvää eivätkä sisällä paljon sokeria, ne ovat kuitenkin hyvä ja terveellinen aamiaisvaihtoehto. Kokeile seuraavia vinkkejä, joiden avulla teet muroistasi aiempaa täyttävämmän aamiaisen.

Lisää hedelmiä

Helppo ja ravintorikas tapa tehdä muroista entistä parempi aamupala on lisätä joukkoon runsaskuituisia hedelmiä, jotka tekevät olon kylläiseksi ilman turhia kaloreita. Kokeile banaanin- ja omenanpaloja tai tuoreita marjoja. Jos nämä vaihtoehdot jo kyllästyttävät, kokeile ananasta, viikunaa, persikkaa tai mangoa murojesi joukossa.

Pähkinäistä aamua

Toinen helppo tapa lisätä sisältöä muroihin on heittää sekaan kokonaisia tai pilkottuja pähkinöitä. Pähkinöissä on proteiineja ja terveellisiä rasvoja, joiden avulla olosi on kylläinen pitkään aamiaisen jälkeenkin. Voit myös heittää muroihin sekoituksen pähkinöitä, kuivattuja hedelmiä ja siemeniä.

Parempi maitovalinta

Jos normaalisti käytät muroissasi rasvatonta maitoa tai mantelimaitoa, et ehkä saa tarpeeksi proteiineja ja rasvaa. Soijamaito tai kevytmaito ovat huomattavasti täyttävämpiä vaihtoehtoja.

Runsaasti kuitua

Kuidut täyttävät vatsaa, joten valitse muroiksesi sellaisia, jotka sisältävät vähintään kuusi grammaa kuituja annosta kohden. Runsaskuituiset murot soijamaidolla, banaaninpaloilla ja pienellä kourallisella manteleita höystettynä on takuuvarma aamiainen, jolla olosi pysyy kylläisenä lounaaseen asti.


(MTV LIFESTYLE)

Lähde: Health

Lue myös:

    Uusimmat