Näin saat kauniin ja raikkaan hymyn – jääkaapin tuotteilla

Kauniista hymystä haaveilevan kannattaa laittaa suuhunsa pala juustoa. Monilla ruoka-aineilla on myös hengitystä raikastavia ominaisuuksia.

Uuden tutkimuksen mukaan juustosta on apua suunhoidossa. Tutkijoiden mukaan juuston nauttiminen tekee suusta emäksisemmän, millä on positiivisia vaikutuksia suun terveyteen.

Academy of General Dentistryn tekemään tutkimukseen mukaan juuston nauttiminen lisää syljeneritystä. Sylki taas auttaa suuta ylläpitämään terveellistä ph-tasoa. Tämän lisäksi juusto syöminen muodostaa hampaan pinnalle suojaavan kalvon, mikä estää reikiintymistä. General Dentistry -julkaisussa esiteltyyn tutkimukseen osallistui 68 12-15-vuotiasta lasta.

Raikasta hengitys omenalla

Erilaisilla ruoka-aineilla, kuten liialla sokerin käytöllä, voi tunnetusti tehdä hallaa hampaiden hyvinvoinnille. Harva kuitenkaan muistaa, että monet ruoka-aineet auttavat myös raikastamaan hengityksen. Nopeimmin raikkaan hengityksen saa juomalla lasin vettä: vedenjuonti kosteuttaa suuta ja kurkkua ja huuhtelee bakteerit ja ruoantähteet. Myös teetä juomalla hengitys raikastuu, sillä teen sisältämät antioksidantit pitävät bakteerit loitolla.

Pahaa hajua tuottavia bakteereita poistaa myös kaneli, jota lisätään usein purukumeihin. Bakteerien syntymistä estävät myös ruoat, joissa on paljon C-vitamiinia. Hyviä ominaisuuksia löytyy myös omenasta, joka lisää syljeneritystä ja ehkäisee plakin syntymistä.

Katso Kaappaus keittiössä: Ei koskaan kasviksia

Lue myös:

AVA, Maarit Rasi

Kuva: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja