Näin saat Google Photos -palvelusta enemmän irti – katso käytännölliset vinkit!

Google Photos on jo pari vuotta vanha palvelu, mutta siihen tulee jatkuvasti uusia ominaisuuksia. Perustoiminnot ovat kuitenkin sen hyödyllisimmät ja käytännöllisimmät ominaisuudet.

Google Photos on Googlen tarjoama palvelu, joka auttaa arkistoimaan ja varmuuskopioimaan valokuva-albumisi netissä. Se voi myös tunnistaa ihmiset, jotka esiintyvät ottamissasi valokuvissa.

Näillä käytännöllisillä vinkeillä saat Google Photos -palvelusta enemmän irti.

Varmuuskopiot

Jos sinulla on Google Photos -sovellus asennettuna älypuhelimeesi, tallentuvat kaikki kuvaamasi kuvat ja videot automaattisesti Google Photos -palveluun. Sovelluksen asetuksista voi valita tallennettavien varmuuskopioiden laadun kahdesta vaihtoehdosta: optimoitu tai alkuperäinen.

Optimoitu on hyvä vaihtoehto, jos jaat paljon kuvia sähköpostitse tai sosiaalisessa mediassa.

Alkuperäinen on taas sopivampi vaihtoehto niille, jotka kuvaavat enemmän ja jotka harkitsevat kuvien tulostamista. Tämä vaihtoehto vie kuitenkin enemmän tilaa Google-tilin vapaasta tilasta.

Automaattiset toiminnot

Sovelluksen automaattiset toiminnot merkitsevät oikeat sijainnit esimerkiksi lomamatkalla otettuihin kuviin ja luo näille kuville oman kansion. Halutessasi voit kuitenkin poistaa sijaintitiedot ottamistasi kuvista ”Remove geo location” -komennolla.

Muita automaattisia toimintoja ovat muun muassa animoidut GIF-kuvat sekä elokuvakoosteet kuvasarjoista.

Hakutoiminto

Google Photos -palvelun yksi käytännöllisimmistä toiminnoista on sen hakutoiminto. Palvelu osaa esimerkiksi merkitä kuviin aihesanoja itsestään. Käyttämällä hakusanana vaikka henkilön nimeä tai tiettyjä tapahtumia, päiviä ja jopa esineitä, osaa Google Photos hakea sinulle hakuehdotuksia kuvakirjastostasi.

Toiminto ei ole tietenkään aivan täydellinen, joten joskus saattaa tulla outoja hakutuloksia.

Kuvakirjaston ulkonäköä ja tiheyttä on myös helppo säätää ”nipistämällä” valikkoa sisään tai ulos. Näin saat näkymään useampia kuvakkeita kerralla tai pienemmän määrän kuvia suurempina ja selvempinä.

Lähde: The Verge


---

0:52

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja