Näin Ruotsissa surmatun Wilman, 17, viimeinen ilta eteni – naapureiden korviin kantautui kiljuntaa ja riitelyä: "Sitten tuli täysin hiljaista"

Ruotsissa ensin kadonneen ja myöhemmin kuolleeksi julistetun Wilma Anderssonin tapauksen tutkinta jatkuu. Naapureilta on kuulusteluissa tihkunut tietoa kohtalokkaan marraskuisen illan tapahtumista.

17-vuotiaan Wilma Anderssonin murhasta epäillään tämän 23-vuotiasta poikaystävää. Syytteen mukaan poikaystävä on paloitellut ruumiin ja säilyttänyt yhtä irrotettua jäsentä kotonaan pussissa.

Andersson katosi ensin viime vuoden marraskuussa ja vahvistettin viikkoja myöhemmin kuolleeksi

Expressen-lehti kertoo nyt murhasta epäillyn poikaystävän naapureiden alustavissa kuulusteluissa antamista kuvailuista, jotka ovat osa todistusaineistoa tytön kuolemaan liittyen.

Ensin huutoa, sitten hiljaisuus

Yksi kuulustelluista naapureista kuvaili Expressenin mukaan kuulleensa epäillyn asunnosta jatkuvia riitaisia huutoja samana iltana, kun tytön uskotaan kuolleen.

– Se kesti ehkä 5–10 minuuttia ja sitten tuli täysin hiljaista, yksi naapuri kertoi.

Toisen naapurin todistuksen mukaan hän kuuli sekä miehen että naisen huutoa 15–20 minuutin ajan.

– Viimeinen kirkaisu tuli naiselta ja se oli muita huutoja korkeampi, hän kertoi. Naapuri kertoi menneensä rappuun aikeissa koputtaa, mutta huudon lakattua hän oli palannut omaan asuntoonsa.

Kolmas naapuri kertoi kuulleensa asunnosta kiljuntaa, meteliä ja pauketta useaan otteeseen jo päiviä ennen marraskuun 14. päivää, jolloin murhan uskotaan tapahtuneen.

Naapurien lausunnot ovat lehden mukaan tärkeä osa syyttäjän todistusaineistoa Anderssonin poikaystävää vastaan. Muun aineiston lisäksi naapurien tiedot tukevat syyttäjän päätelmää siitä, että epäilty murha olisi tapahtunut suurella todennäköisyydellä kyseisenä päivänä.

Anderssonin poikaystävä on kiistänyt kaikki syytteet. Tytön koko ruumista ei ole vielä löydetty.

Lue myös:

    Uusimmat