Näin rikosylikomisario kommentoi Porvoossa tapahtunutta poliisin yliajoa: Kuljettaja oli keski-ikäinen mies, joka ajoi huomattavaa ylinopeutta

Porvoossa liikennevalvontatehtävää suorittanut poliisi joutui eilen henkilöautoilijan yliajamaksi. Rikosylikomisarion mukaan vauhtia oli tilanteessa paljon ja vastaavanlaisissa tilanteissa on aina isot riskit.

Itä-Uudenmaan poliisi tiedotti myöhään perjantai-iltana Porvoon Mäntsäläntiellä tapahtuneesta onnettomuudesta, jossa liikennevalvontatehtävää suorittanut poliisi joutui henkilöautoilijan yliajamaksi. Poliisi loukkaantui tilanteessa vakavasti.

Helsingin poliisilaitoksen rikosylikomisarion, Juhani Vuorisalon mukaan auto ajoi tiellä huomattavaa ylinopeutta.

– Nopeusrajoitus on 80 kilometriä tunnissa ja nopeus on ylitetty huomattavasti. Sitä tietenkin tutkitaan vielä, mikä se tilanne on siellä ollut, Vuorisalo kertoo.

Vuorisalon mukaan henkilöautoa ajanut kuski on keski-ikäinen mies. Rikosylikomisarion mukaan auton kyydissä ei ollut tapahtumahetkellä muita matkustajia. Poliisi on aiemmin kertonut, ettei yliajoon epäillä liittyvän päihteitä.

Vuorisalo ei halua tässä vaiheessa kommentoida loukkaantuneen poliisin terveydentilaa tai sitä, onko hän hengenvaarassa.

"Mitä suurempi nopeus, sen kapeampi näkösektori"

Vuorisalo kertoo, että tämäntapaisia tapauksia tapahtuu äärimmäisen harvoin.

Hän kuitenkin huomauttaa, että aina kun pysäytetään ylinopeutta erityisen kovaa ajavia ajoneuvoja, niin isot riskit on olemassa.

– Ihmiset aina ajattelevat, että se (vauhti) ei vaikuta muuhun kuin ehkä siihen pysähtymismatkaan, mutta sitäkin he aliarvioivat.

– Tosiasia on, että se vaikuttaa myös kykyyn tehdä havaintoja. Mitä suurempi nopeus, sen kapeampi näkösektori, hän kertoo.

Kuuntele rikosylikomisarion haastattelu kokonaisuudessaan yläpuolelta löytyvästä MTV Uutiset Liven lähetyksestä.

Lue myös:

    Uusimmat