Näin rankat sateet etenevät – katso sadetutka ja vinkit, miten sadetutkaa tulkitaan

Tänäänkin sadetta tulee paikoin jopa kymmeniä millimetrejä. Ukkospuuskat voivat olla voimakkaita etenkin idän suunnalla. Sateita voi seurata sadetutkasta, mutta mitä kaikkea sadetutkasta näkee?

Tänään on viikon sateisin päivä ja mukana on myös ukkosia. Sateet liikkuvat päivän aikana etelästä kohti pohjoista. Iltapäivällä sateiden pohjoisreuna on Tornion korkeudella.

Seuraa sateiden etenemistä ja ennustetta MTV:n sääsivuston sadetutkasta.

Jatkuvan sateen alue ulottuu Pohjois-Pohjanmaalta kohti Itä-Suomea. Sadealueen jälkipuolella maan etelä- ja keskiosassa tulee sade- ja ukkoskuuroja.

– Voimakkaimmat ukkoset tulevat näillä näkymin Etelä-Karjalassa ja Savossa, toteaa MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi.

Etelä- ja lounaisrannikoilla on jo iltapäivällä vähän poutaisempaa.

Lapin yli sateet kulkevat yöllä.

– Loppuviikollakin sateita tulee päivittäin, mutta kyse on sadekuuroista, sanoo Liisa Rintaniemi.

Lämpötilat ovat loppuviikolla ylimmillään 15-20 asteessa.


Eilen vettä satoi paikoin kymmeniä millimetrejä, esimerkiksi Kuopiossa noin 64 millimetriä vuorokaudessa. Tämä vastaa lähes koko kesäkuun keskimääräistä sadetta.

Katso sadetutka ja paikkakuntakohtaiset ennusteet MTV:n sääsivustolta.

Miten sadetutkaa luetaan ja mitä kaikkea siitä näkyy? MTV Uutisten meteorologi Liisa Rintaniemi antaa yllä olevalla videolla vinkkejä sadetutkan tulkintaan. Alla olevalla videolla puolestaan kerrotaan kaupunkitulvan synnystä.


Lue myös:

    Uusimmat