Näin Pasi Mustosen iso ratkaisu eteni – "Tilaisuus oli hyvin tunteellinen"

Jääkiekkoliiton toimitusjohtaja Matti Nurminen avasi aikajanaa Pasi Mustosen päätöksen ympärillä jättää Pekingin olympialaiset kesken perheessään ilmenneen vakavan terveystilanteen vuoksi. 

Jääkiekkoliiton johto oli saanut tiedon Mustosen tilanteesta alkuviikolla. Päävalmentaja oli jo tuolloin maajoukkueen kanssa kisapaikalla.  

– Saman tien informoimme liittohallituksen. Kävimme keskustelua kaikkien asianosaisten kanssa, Pasin, GM (Tuula) Puputin ja Toivolan Juuson kanssa. Sovimme siitä sitten askelmerkit loppuviikkoa kohti, Nurminen kommentoi. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Apuvalmentaja Toivola korvaa Mustosen vastuuluotsina. Toivola olisi ottanut sopimuksensa viimeisiä arvokisoja luotsanneen Mustosen paikan muutenkin olympialaisten jälkeen.

Päätös Mustosen poistumisesta oli tehty jo ennen torstaista USA-avausottelua.  

– Päätös asiasta oli tehty, mutta halusimme rauhoittaa joukkueen erinomaisen latautumisen ensimmäiseen peliin. Pelaajille asia kerrottiin tänään kello 11 (paikallista aikaa). 

– En ollut tilaisuudessa henkilökohtaisesti paikalla. Joukkue sai käsitellä sen rauhassa. Tietojeni mukaan tilaisuus oli hyvin tunteellinen. Siitä pelaajat aika nopeasti vetäytyivät huoneisiinsa käsittelemään ja prosessoimaan asiaa, Nurminen avaa. 

Toivola hyppää päävalmentajan paikalle nopeutetulla aikataululla. 

– Tilanne on varmasti haasteellinen, mutta huomioiden Juuson kokemus ja persoona sekä johtoryhmän tiiviys, niin kriisitilanteista ja poikkeuksellisista tilanteista on usein kasvanut voittavia joukkueita. Uskomme, että näin tapahtuu tälläkin kertaa, Nurminen summaa. 

Suomi kohtaa seuraavaksi olympiajäillä Kanadan. Ottelu alkaa Suomen aikaa lauantaina kello 6.10. Naisleijonat hävisi avausottelussaan 2-5 USA:lle. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja