Mainos

Näin paljon suomalainen käyttää rahaa joululahjoihin – silti kaukana joulutuhlauksen kärkikolmikosta

Suomalaiset ovat joulun aikaan säästeliäitä, ainakin muihin verrattuina.

Lelukaupat.fin mukaan suomalaiset ovat joulun aikaan säästeliäitä. Suomalaiset käyttävät joululahjoihin keskimäärin 13,7 prosenttia kuukausituloistaan.

Lelukaupat.fi kokoaa verkon lelukauppojen valikoimaa ja tarjouksia. Joulushoppailusta kertovat tiedot on kerätty useista eri selvityksistä, jotka ovat useilta eri vuosilta. Esimerkiksi saksalaisten tuhlailusta kertova tilasto on vuodelta 2013, suomalaisista kertova taas vuodelta 2016. 

Suomalaisten kokonaislahjabudjetti joululahjoihin on noin 305 euroa, mikä on kolmanneksi vähiten vertailumaista. vähemmän käytettiin Saksassa (288€) ja Venäjällä (97€).

Joulutuhlauksen kärkikolmikossa olivat Yhdysvallat, 800 euroa, Norja, 544 euroa sekä Tanska, 512 euroa. Yhdysvalloissa shoppaajalta menee joululahjoihin jopa 29,3 prosenttia kuukausituloista. Yhdysvalloissa tosin on Suomea yleisempää saada työpaikalla joulubonus, jotka käytetään joulun menoihin.

Suomalaiset satsaavat Lelukaupat.fin mukaan edullisiin lahjoihin. Suosituimpia ovat suklaa ja karkit, vaatteet ja lelut. Lahjakorttien suosio on noussut vuosi vuodelta.

Lasten lahjoissa yleinen hintaraja on 50 euroa, aikuisten lahjoissa noin 30 euroa. Suomalainen ostaa lahjoja mielellään etukäteen jouluruuhkien välttämiseksi.

Vaikka suomalainen onkin jouluna säästeliäs, jouluun kulutetaan joka vuosi enemmän. Viime vuonna Suomessa joulu vei noin 4,7 miljardia euroa. Yhdysvalloissa joulunajan kulutus söi järkyttävät miljoona miljoonaa!

Euroopan maista suurin kuluttaja on Iso-Britannia, jossa jouluun käytettiin viime vuonna noin 81 miljardia euroa. Toiseksi suurin kokonaiskulutus oli Saksassa, jossa kokonaiskulutus nousi 60 miljardiin euroon. Ruotsi kulutti kokonaisuudessaan 77,7 miljardia kruunua eli noin 7,9 miljardia euroa.


Lähde: Lelukaupat.fi

***

1:29

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.