Ei enää harmaata mössöä! Takuuvarma tapa ruskistaa jauheliha oikeasti ruskeaksi
Kokeile tätä paistotekniikkaa, kun haluat jauhelihastasi täydellistä.
Jauhelihan paistamisen pitäisi periaatteessa onnistua kömpelömmältäkin kotikokilta. Moni suomalainen sortuu kuitenkin kypsentämään jauhelihan niin, että lopputulos muistuttaa enemmän harmaata mössöä kuin kauniisti ruskistunutta lihaa.
Jos paistat jauhelihan oikein, saat nauttia rapeammasta, mehukkaammasta ja kauniimmasta lopputuloksesta. Näin se onnistuu
1. Ota jauheliha jääkaapista, kuivaa sen pinta talouspaperilla ja anna sen lämmetä huoneenlämpöiseksi. Tämän ansiosta jauheliha ei kiehu pannulla muuttuessaan kylmästä kuumaksi liian nopeasti. Näin vältät harmaan mössön.
2. Kuumenna pannu (mieluiten valurautapannu) ja lisää siihen hieman öljyä. Laita jauheliha pannulle ja liiskaa sitä hieman, jotta se levittyy tasaisesti pannulle. Jätä sitten jauheliha paistumaan pannulle koskematta siihen, jotta lihan koostumuksesta muodostuu täydellinen.
3. Kun huomaat, että jauhelihapalaan alkaa muodostua ruskistuneet, rapeat reunat, riko lihaa pienemmäksi puuhaarukan avulla samalla kääntäen paloja. Ruskista myös lihan toinen puoli ja mausta sitten suolalla ja pippurilla.
Tarkoitus on kypsentää jauhelihasta ruskistettua molemmilta puolilta, jotta siitä tulee maukasta, mehukasta ja rakenteeltaan täydellistä.
Lähde: Bonappetit
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Brie-parsataskut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti