Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Ei enää harmaata mössöä! Takuuvarma tapa ruskistaa jauheliha oikeasti ruskeaksi

Opettele ruskistamaan jauhelihasta täydellistä!
Opettele ruskistamaan jauhelihasta täydellistä!Shutterstock
Julkaistu 17.01.2017 17:37

MTV LIFESTYLE

Kokeile tätä paistotekniikkaa, kun haluat jauhelihastasi täydellistä.

Jauhelihan paistamisen pitäisi periaatteessa onnistua kömpelömmältäkin kotikokilta. Moni suomalainen sortuu kuitenkin kypsentämään jauhelihan niin, että lopputulos muistuttaa enemmän harmaata mössöä kuin kauniisti ruskistunutta lihaa.

Jos paistat jauhelihan oikein, saat nauttia rapeammasta, mehukkaammasta ja kauniimmasta lopputuloksesta. Näin se onnistuu

1.  Ota jauheliha jääkaapista, kuivaa sen pinta talouspaperilla ja anna sen lämmetä huoneenlämpöiseksi. Tämän ansiosta jauheliha ei kiehu pannulla muuttuessaan kylmästä kuumaksi liian nopeasti. Näin vältät harmaan mössön.

2. Kuumenna pannu (mieluiten valurautapannu) ja lisää siihen hieman öljyä. Laita jauheliha pannulle ja liiskaa sitä hieman, jotta se levittyy tasaisesti pannulle. Jätä sitten jauheliha paistumaan pannulle koskematta siihen, jotta lihan koostumuksesta muodostuu täydellinen.

3. Kun huomaat, että jauhelihapalaan alkaa muodostua ruskistuneet, rapeat reunat, riko lihaa pienemmäksi puuhaarukan avulla samalla kääntäen paloja. Ruskista myös lihan toinen puoli ja mausta sitten suolalla ja pippurilla.

Tarkoitus on kypsentää jauhelihasta ruskistettua molemmilta puolilta, jotta siitä tulee maukasta, mehukasta ja rakenteeltaan täydellistä.

Lähde: Bonappetit

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Teetkö näin? Tämä on takuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – ruskistuu täydellisesti, eikä tule vetistä mössöäTässä on takuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – ruskistuu täydellisesti, eikä tule vetistä mössöäTakuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – ruskistuu nätisti, eikä tule vetistä mössöäTakuuvarma tapa ruskistaa jauheliha täydelliseksi – ei tule vetistä!Suomalaisten yleinen paistovirhe, joka pilaa jauhelihan – sorrutko sinäkin?Tärkeä perussääntö unohtuu suomalaisilta: Näin jauheliha paistetaan oikein
LihaJauhelihakastikeMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • to10:33
    Jauheliha

    Jauhelihahaasteita ei ole vieläkään selätetty – "Ei ole ollut ihan helppo juttu tälle alalle"

  • 22.10.08:21
    Ruoka

    Vain yksi lihapulla päivässä? Ruotsalaisprofessori uudesta suosituksesta: "Täysin hullua"

  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!