Ei enää harmaata mössöä! Takuuvarma tapa ruskistaa jauheliha oikeasti ruskeaksi

shutterstock_113686639
Opettele ruskistamaan jauhelihasta täydellistä! Shutterstock

Kokeile tätä paistotekniikkaa, kun haluat jauhelihastasi täydellistä.

Jauhelihan paistamisen pitäisi periaatteessa onnistua kömpelömmältäkin kotikokilta. Moni suomalainen sortuu kuitenkin kypsentämään jauhelihan niin, että lopputulos muistuttaa enemmän harmaata mössöä kuin kauniisti ruskistunutta lihaa.

Jos paistat jauhelihan oikein, saat nauttia rapeammasta, mehukkaammasta ja kauniimmasta lopputuloksesta. Näin se onnistuu

1.  Ota jauheliha jääkaapista, kuivaa sen pinta talouspaperilla ja anna sen lämmetä huoneenlämpöiseksi. Tämän ansiosta jauheliha ei kiehu pannulla muuttuessaan kylmästä kuumaksi liian nopeasti. Näin vältät harmaan mössön.

2. Kuumenna pannu (mieluiten valurautapannu) ja lisää siihen hieman öljyä. Laita jauheliha pannulle ja liiskaa sitä hieman, jotta se levittyy tasaisesti pannulle. Jätä sitten jauheliha paistumaan pannulle koskematta siihen, jotta lihan koostumuksesta muodostuu täydellinen.

3. Kun huomaat, että jauhelihapalaan alkaa muodostua ruskistuneet, rapeat reunat, riko lihaa pienemmäksi puuhaarukan avulla samalla kääntäen paloja. Ruskista myös lihan toinen puoli ja mausta sitten suolalla ja pippurilla.

Tarkoitus on kypsentää jauhelihasta ruskistettua molemmilta puolilta, jotta siitä tulee maukasta, mehukasta ja rakenteeltaan täydellistä.

Lähde: Bonappetit

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!