Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Takuuvarma tapa ruskistaa jauheliha täydelliseksi – ei tule vetistä!

Paista jauhelihasta täydellisen ruskistunutta.
Paista jauhelihasta täydellisen ruskistunutta.Shutterstock
Julkaistu 16.01.2018 09:10

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Ei enää harmaata ja vetistä jauhelihaa – tämä paistokikka toimii!

Jauhelihan paistamisen pitäisi periaatteessa onnistua kömpelömmältäkin kotikokilta. Moni sortuu kuitenkin kypsentämään jauhelihan niin, että lopputulos muistuttaa enemmän harmaata, vetistä mössöä kuin kauniisti ruskistunutta lihaa.

Jos paistat jauhelihan oikein, saat nauttia rapeammasta, mehukkaammasta ja kauniimmasta lopputuloksesta. 

Näin paistat jauhelihasta täydellistä

1.  Ota jauheliha jääkaapista, kuivaa sen pinta talouspaperilla ja anna sen lämmetä huoneenlämpöiseksi. Tämä vie noin puoli tuntia. Huoneenlämpöisen lihan ansiosta jauheliha ei kiehu pannulla muuttuessaan kylmästä kuumaksi liian nopeasti. Näin vältät myös harmaan mössön.

2. Kuumenna pannu (mieluiten valurautapannu) ja lisää siihen hieman öljyä. Laita jauheliha pannulle ja paina sitä hieman lastalla pannua vasten. Jätä sitten jauheliha paistumaan pannulle koskematta siihen, jotta pinta ruskistuu.

3. Kun huomaat, että jauhelihapalaan alkaa muodostua ruskistuneet, rapeat reunat, käännä lihapala. Ruskista myös lihan toinen puoli ja mausta sitten suolalla ja pippurilla.

4. Kun  molemmat puolet ovat ruskistuneet, riko jauhelihapala pieneksi esimerkiksi leivontavispilän avulla. 

Tarkoitus on kypsentää jauhelihasta ruskistettua molemmilta puolilta, jotta siitä tulee maukasta, mehukasta ja rakenteeltaan täydellistä.

Lähde: Bonappetit

***

8:14Pellinkiläinen makaronilaatikko

Lisää aiheesta:

Teetkö näin? Tämä on takuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – ruskistuu täydellisesti, eikä tule vetistä mössöäTässä on takuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – ruskistuu täydellisesti, eikä tule vetistä mössöäTakuuvarma tapa jauhelihan paistamiseen – ruskistuu nätisti, eikä tule vetistä mössöäSuomalaisten yleinen paistovirhe, joka pilaa jauhelihan – sorrutko sinäkin?Ei enää harmaata mössöä! Takuuvarma tapa ruskistaa jauheliha oikeasti ruskeaksiTärkeä perussääntö unohtuu suomalaisilta: Näin jauheliha paistetaan oikein
LihaRuoanlaittoMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos

  • 5.9.17:31
    Mitä ihmettä?

    Vegaanin palopelastajan ensimmäinen työpäivä: 20 000 kiloa palavaa pihviä

  • 18.8.10:36
    Ruoka

    Valmislihiksessä täytettä alle ruokalusikallinen: "Voiko tätä muka kutsua lihapiirakaksi?"

  • 13.8.20:06
    Sairaudet ja taudit

    Atrian tilalla sikaruttoa – jo toinen tapaus tänä kesänä