Takuuvarma tapa ruskistaa jauheliha täydelliseksi – ei tule vetistä!
Ei enää harmaata ja vetistä jauhelihaa – tämä paistokikka toimii!
Jauhelihan paistamisen pitäisi periaatteessa onnistua kömpelömmältäkin kotikokilta. Moni sortuu kuitenkin kypsentämään jauhelihan niin, että lopputulos muistuttaa enemmän harmaata, vetistä mössöä kuin kauniisti ruskistunutta lihaa.
Jos paistat jauhelihan oikein, saat nauttia rapeammasta, mehukkaammasta ja kauniimmasta lopputuloksesta.
Näin paistat jauhelihasta täydellistä
1. Ota jauheliha jääkaapista, kuivaa sen pinta talouspaperilla ja anna sen lämmetä huoneenlämpöiseksi. Tämä vie noin puoli tuntia. Huoneenlämpöisen lihan ansiosta jauheliha ei kiehu pannulla muuttuessaan kylmästä kuumaksi liian nopeasti. Näin vältät myös harmaan mössön.
2. Kuumenna pannu (mieluiten valurautapannu) ja lisää siihen hieman öljyä. Laita jauheliha pannulle ja paina sitä hieman lastalla pannua vasten. Jätä sitten jauheliha paistumaan pannulle koskematta siihen, jotta pinta ruskistuu.
3. Kun huomaat, että jauhelihapalaan alkaa muodostua ruskistuneet, rapeat reunat, käännä lihapala. Ruskista myös lihan toinen puoli ja mausta sitten suolalla ja pippurilla.
4. Kun molemmat puolet ovat ruskistuneet, riko jauhelihapala pieneksi esimerkiksi leivontavispilän avulla.
Tarkoitus on kypsentää jauhelihasta ruskistettua molemmilta puolilta, jotta siitä tulee maukasta, mehukasta ja rakenteeltaan täydellistä.
Lähde: Bonappetit
***
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan