Näin MTV Uutisten kansainvälisen politiikan asiantuntija Risto E. J. Penttilä arvioi vaaliväittelyä: "Mutapainia se oli, Trump ei saanut voittoheittoa aikaiseksi"

3:19

MTV Uutisten kansainvälisen politiikan asiantuntijan Risto E.J. Penttilän arvion mukaan Joe Biden selvisi Yhdysvaltain presidentinvaalien ensimmäisen väittelyn voittajana.

Yhdysvaltojen presidentti Donald Trump ja entinen varapresidentti Joe Biden ottivat yhteen ensimmäisessä tv-väittelyssä viime yönä Suomen aikaa. 

– Mutapainia se oli. Joe Biden oli yllättävän vahva, Trump ei saanut voittoheittoa aikaiseksi, MTV Uutisten kansainvälisen politiikan asiantuntija Risto E.J. Penttilä arvioi Kymmenen uutisissa. 

Puolitoista tuntia kestävässä väittelyssä oli kaikkiaan kuusi aihetta: molempien ehdokkaiden aikaansaannokset politiikassa, korkein oikeus, koronapandemia, talous, rotu ja väkivalta kaupungeissa sekä vaalien rehellisyys.

Penttilän mukaan molammat ehdokkaat kosiskelivat kannattajiaan omalla tavallaan.

– Jos otetaan Bidenin puolelta, niin mielenkiintoista oli, että hän irtisanoutui hyvin voimakkaasti tästä Green New Dealista, joka on nimenomaan vasemmiston ajama ilmastopoliittinen ohjelma. Sillä hän selvästi pyrkii osoittamaan, että hän on keskitien kulkija, eikä äärilaidan kulkija. Entä sitten Trumpin puheissa? Siellä selkeästi se, että hän ei irtisanoutunut aivan selkästi tästä valkoisen ylivallan ajatuksesta, vaan jätti sen ikään kuin arvailujen varaan.

 Yhdysvaltain presidentinvaalit järjestetään 3. marraskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja