Näin moni suomalainen harrastaa seksiä ilman kondomia

AVA selvitti, kuinka moni suomalainen harrastaa seksiä ilman kondomia. Kyselyyn tuli yli 1620 vastausta. Mikä on suurin syy kondomin poisjättämiselle? Näin suomalaiset vastasivat.

Big Brother -talossa on tänä vuonna heiluteltu peittoa melko ahkeraan tahtiin. Vaikka kilpailijoille on annettu kondomeja, on jäänyt epäselväksi, onko niitä muistettu aina käyttää. AVA kysyi kävijöiltään, harrastavatko he seksiä ilman kondomia. Kyselyyn tuli yli 1620 vastausta. Vastaajista suurin osa, peräti 71 prosenttia, vastasi myöntävästi. 29 prosenttia puolestaan ei harrasta seksiä ilman kondomia.

Enimmäkseen perusteluna kondomin käyttämättä jättämiselle olivat vakituinen parisuhde ja ehkäisypillerien tai muun ehkäisyvälineen käyttö. Osan mielestä seksi myös tuntui paremmalta ilman kondomia. Kondomin puolestapuhujat halusivat varmistaa sukupuolitaudilta välttymisen tai raskauden ehkäisyn.

Harrastan seksiä ilman kondomia, koska...

"Olen vakituisessa parisuhteessa toista vuotta ja ehkäisy hoituu muulla tapaa. Suhteen alussa kuitenkin käytimme ja vaadin sitä sekä sukupuolitestit, ennen kuin jätimme kondomin puolison toiveesta."

"Minulla on vaimo, aivan ihana sellainen. Ja minulle on tehty vasektomia."

"Harrastan seksiä ilman kondomia nautinnon vuoksi, mikäli se on mahdollista. En kuitenkaan, jos en tunne kumppania kovin hyvin ja jos tiedän, että muuta ehkäisyä ei ole."

"Moni mies ei edes suostu käyttämään kondomia. Tietenkään sellaisen kanssa ei tarvitse seksiä harrastaa, mutta tällaisia miehiä olen tavannut paljon! Vakisuhteessa on helpompaa syödä pillereitä. Kondomin kanssa seksi on todella hankalaa, eikä niin rentoa ja mukavaa kun ilman. Mukavuusjuttu kyllä, varsinkin miehelle – tietysti naisellekin, ilman säätöä kortsun kanssa. Jos miehellä on erektio-ongelmia, kondomi on vaikea laittaa. Heti kun voisi laittaa, lakkaa seisokki. Ehkä terapialla korjattavissa?"

"En koe kondomia tarpeelliseksi. Olen vakaassa parisuhteessa kihlattuni kanssa, ehkäisypillerit riittävät. Tuntuu myös paremmalta, sillä mieheni kuuluu niihin joiden erektio hieman kärsii kumin kanssa näpertelystä. Ilman kondomia ei ole moisia ongelmia. Vaikka onhan se tietysti sotkuisempaa."

"Ei ole tarvetta! Turhaa häsläystä ja miksi muutenkaan, kun rakastelen aviopuolison kanssa. Jätän ne kortsuilut sinkkuiluun."

"Saman ihmisen kanssa seurusteltu pidempi aika, niin miksi ei. Jos muita on ollut, niin silloin ehdottomasti kondomi käytössä. Jos mies ei suostu, niin sitten homma jää siihen."

"Vakituisessa suhteessa kolmattakymmentä vuotta, enkä hypi aidan yli. Kondomi jäi pois käytöstä heti kun päätimme sitoutua toisiimme."

"Olen vakituisessa suhteessa ja käytän e-pillereitä. Kondomi ei tunnu mukavalta käyttää. Seksiä voi myös harrastaa juuri silloin kuin haluttaa, eikä tarvitse miettiä oliko kortsuja matkassa. Meillä vielä melko tuore suhde (alle vuosi) ja vilkastakin vilkkaampi seksielämä, tulee halvemmaksi käyttää pillereitä."

"Vakituinen suhde ja muun ehkäisyn käyttö poistavat kondomin tarpeen. Toki käyttäisin, mikäli tilanne vaatii, esimerkiksi ehkäisytehon nostamiseksi. Ilman kondomia tuntuu myös paremmalta."

"Seksi kumin kanssa on järkyttävästi huonompaa. Lisäksi olen parisuhteessa, enkä noin muutenkaan harrasta irtosuhteita."

"Vakituisessa parisuhteessa on mielestäni mielekkäämpää käyttää muita ehkäisytapoja, kun sählätä jatkuvasti kumien kanssa. Seksi myös tuntuu paremmalle ilman!"

"Olen seurustellut saman ihmisen kanssa yhdeksän vuotta joten jos pillerit sopii, niin miksen olisi ilman kondomia. Ennen kortsuista luopumista käytiin kummatkin testeissä, ihan varmuuden vuoksi. Muuten on typerää harrastaa intiimikäymistä ilman kondomia, kuka sitä nyt haluaisi ikäviä tauteja tai raskautta?"

"Pysyvä pitkäaikainen parisuhde, eikä sterilisaation jälkeen ole ollut tarvetta ehkäisyyn."

"Kumiukko on maailman epäkäytännöllisin lelu. Itse en sitä jaksa asentaa, joten jos toinen lämmittelyn vuoksi sen laittaa, sitten käy. Toisekseen se on sama asia kuin söisi ranskanleipää muovipussissa. Tuurilla mennään!"

"Olen onnellisessa parisuhteessa elämäni miehen kanssa ja odotamme jo toivottua esikoistamme, ei siis tarvetta kondomille!"

"Seksiä ilman kortsua vain vakiparisuhteessa, muuten aina pitää muistaa suojautua!"

"Emme rakkaani kanssa käytä kondomia, koska käytän pillereitä. Seuraavaksi, kun pillerit jossain vaiheessa varmaan jäävät pois, emme ala silloinkaan käyttämään kumia, vaan odottelemaan muksujen tuloa."

"Olemme olleet avioliitossa 27 vuotta. Joskus seurusteluaikoina yritin ehdottaa kondomia, tuleva vaimoni sanoi että hänen paikkansa on niin pyhä, ettei sinne mennä koskaan säkki päässä."

"Olen vakavassa suhteessa. Muunlainen ehkäisy on kyllä käytössä, sillä lapsia en halua nyt enkä koskaan."

"Mielelläni olisin monta kertaa käyttänyt kondomia, mutta miehet, joiden kanssa olen ollut, eivät ole missään tapauksessa halunneet käyttää kondomia sanoen, että se vie kaiken tunnon. Tyhmäähän se on, vieläpä kyseiset suhteet ovat olleet irtosuhteita."

"Kondomin asettaminen ja sen käyttö muutenkin vie intiimiyden hetkestä. ja tottahan se on että ilman se tuntuu paremmalta."

En harrasta seksiä ilman kondomia, koska...

"En halua mitään tauteja itselleni riesaksi! Jos vakituinen pitkä parisuhde, tilanne silloin aivan toisenlainen. Joskin sekään ei aina takaa taudittomuutta..."

"Lapset eivät houkuta, katsotaan uudelleen kymmenen vuoden kuluttua."

"En harrasta seksiä ilman kondomia, vaikka elän pitkässä vakituisessa parisuhteessa. Parasta kondomien kanssa harrastetussa seksissä on elää vuosia ilman minkäänlaisia vuotoja tai tulehduksia. Miehelläni on myös ajoittain matkatyö – ei tarvitse omalle kohdalle pelätä mitään ylimääräisiä yllätyksiä."

"Taudit tarttuvat ilman kondomia. Järkeä voi käyttää seksissäkin, ja pitää huolen molempien terveydestä."

"Yksi sukupuolitauti yhtä elämää kohden riittää, kiitos!"

"Käytän kondomia, sillä siinä pääsee vähemmällä "siivoamisella"."

"Olen parisuhteessa ja käytän e-pillereitä, suhteen alussa kyllä aika paljon kondomia. Ei ikinä seksiä ilman ehkäisyä."

"En harrasta seksiä ilman kondomia ainakaan suhteen alkuvaiheessa. Kun kumppaniin voi luottaa ja kumpikin on käynyt testeissä, voi suhteessa pidemmän päälle jättää kondomin pois ja käyttää hormonaalista ehkäisyä. Yhden illan juttuja en harrasta."

"En voi käyttää ehkäisypillereitä ja lapsi ei vielä suhteen tässä vaiheessa ole toivottu."

"Harrastan seksiä kondomin kanssa, koska vaikka minulla on vakituinen kumppani, elämäntilanne on huono lapselle."

"Käytän kondomia, sillä se on parempi vaihtoehto kun syödä pillereitä, joiden todellisia riskejä ei kunnolla tiedetä..."

"Mistä voisin tietää kenen kanssa seksikumppanini on ollut ja mitä tauteja hänellä on... paras vain pelata varman päälle niin välttyy ikäviltä yllätyksiltä jotka pilaa muistot kivasta yöstä!"

"En halua tulla raskaaksi ja tahdon välttyä sukupuolitaudeilta."

"Tällä hetkellä en harrasta seksiä ilman kondomia, koska hormonaalinen ehkäisy ei sovi kropalle. Minä ja kumppanini jätämme kondomin käytön pois heti, kun löytyy sopiva ehkäisymenetelmä."

BIG BROTHER TALK SHOW SUB-kanavalla sunnuntaina 21.10. klo 21.00.

AVA

Kuvat: Shutterstock, Colourbox

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja