Näin Matti Nykänen pohti elämäänsä vuonna 1992: "Ei sellaista ihmistä olekaan, joka suoraa viivaa menee"

Antero Mertaranta: on hyvin vähän sellaisia persoonia kuin Matti Nykänen oli 2:07
Antero Mertaranta muistelee Matti Nykästä.

55-vuotiaana menehtynyt Matti Nykänen puhui uudesta urastaan laulajana ja julkisuuden nurjasta puolesta haastattelussa vuonna 1992.

Mäkihyppylegenda Matti Nykänenkuoli sunnuntaina 3. helmikuuta kotonaan Joutsenossa. Hän oli kuollessaan 55-vuotias.

Toimittaja Anna-Kaisa Hermunen haastatteli mäkihyppääjästä laulajaksi siirtynyttä Matti Nykästä ohjelmassaan toukokuussa 1992.

Nykäsen vasta julkaistua esikoisalbumi Yllätysten yötä myytiin kultalevyn verran eli 25 000 kappaletta. Nykäsen mukaan levyn suosio tuli yllätyksenä.

– Laulajana en tietenkään mikään hyvä ole. Meillä on jatkuvuutta ja toimintaa, ei jäädä polkemaan paikalleen, Nykänen analysoi suosionsa syitä.

Nykänen kertoi aikovansa olla rehellinen itselleen myös uudella urallaan.

– Aion säilyttää tämän persoonan, mikä minulla on. Olen oma itseni.

Hermunen nosti esiin Nykäsen värikkäät edesottamukset, jotka päätyivät herkästi otsikoihin. Nykänen myönsi, että matkan varrella on tullut kompuroitua.

– Ei sellaista ihmistä olekaan, joka suoraa viivaa menee. Tulee pieniä monttujakin matkan varrella. Välillä heitetään läskiksi ja nollataan koneet, mutta sieltä saadaan voimaa ja potkua ja uutta meininkiä.

Nykäsen suhde julkisuuteen oli haastava ja ristiriitainen jo vuonna 1992. Hän kertoi haastattelussa, että julkisuus tuntuu mukavalta silloin, kun kaikki on hyvin. Negatiivisen julkisuuden käsittely on hankalaa, mutta Nykänen on pyrkinyt kohtaamaan sen pystypäin.

– Silloin on kiristettävä vyötä ja mentävä eteenpäin pää pystyssä suunnitelmien mukaan.

Julkisuuden myötä Nykänen on huomannut, ettei voi luottaa ihmisiin samalla lailla kuin ennen. Lähipiiri on kaventunut huomattavasti.

– Ainoat, keihin voin luottaa, ovat äiti ja isä. Tällä hetkellä näyttää siltä, hän totesi vakavana.

Lue myös:

    Uusimmat