Näin Lotta Hintsan kiipeilyonnettomuus kävi – loukkaantui vuorilla ensimmäistä kertaa

Mikä vetää vuorille? Vuoden 2013 Miss Suomi Lotta Hintsa kertoo ammatistaan vuorikiipeilijänä 16:22
Lotta Hintsa kertoo videolla ammatistaan vuorikiipeilijänä.

Vuorikiipeilijä Lotta Hintsa kertoi Instagramissa loukanneensa päänsä kiipeilymatkalla Nepalissa. 

Vuorikiipeilijä ja ex-missi Lotta Hintsa  satutti päänsä kiipeilymatkalla Nepalissa. Hintsa kertoi asiasta Instagramissa 15. lokakuuta. Onnettomuus oli käynyt jo päivää ennen. 

– Tämä tapahtui eilen 13 kilometrin vaelluksella kohti perusleiriä. Löin pääni aika kovaa kummallisessa onnettomuudessa, joka olisi voinut tapahtua vaikka jalkakäytävällä, Hintsa kirjoitti englanniksi.

Nyt hän on päivittänyt onnettomuudesta lisää kuvia Instagramiin ja kertonut siitä lisätietoja 16. lokakuuta.

Kuvia voit selata nuolesta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Asiat, jotka opit 24 tunnin aikana, kun yrität päästä asianmukaiseen hoitoon onnettomuuden jälkeen. Uskon vakaasti siihen, että asioissa on lopulta järkeä. Mitä tahansa elämässä tapahtuu, sillä on tarkoitus. Tämä tutkimusmatka osoittautui elämäni lyhimmäksi: loukkaannuin ensimmäisenä vaelluspäivänä perusleirille omituisessa onnettomuudessa, jossa kaaduin, loukkasin pääni metallisiltaan ja sain aivotärähdyksen. Olen ollut mukana pelastustöissä, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun olen loukkaantunut, Hintsa kirjoitti englanniksi. 

Hintsa kertoi oppineensa itsestään paljon siitä hetkestä, kun hän nousi ylös maasta ja veri virtasi hänen kasvojaan pitkin, siihen hetkeen, kun hän pääsi Kathmanduun sairaalaan ja haava hoidettiin ja ommeltiin.

– Opin, miten reagoin tällaisessa tilanteessa sekä fyysisesti että henkisesti. Nyt tiedän, miltä tuntuu horjua takaisin 13 kilometriä sivilisaatioon, miltä tuntuu taistella pyörtymisen, oksentamisen tunteita vastaan ja pitää jalkansa liikkeessä. Heitin jopa vitsejä matkan varrella. Ainakin luulen niin: olen melko varma, että kerroin Daniel Hugille vitsin, kun hän sääti muodikasta otsanauhaani matkan varrella, Hintsa kirjoitti ja viittasi kuvakarusellinsa ensimmäiseen kuvaan.

Hintsa kertoi, miten lähimmät, kunnollista hoitoa tarjoavat sairaalat olivat puolen päivän ja kuoppaisen automatkan päässä. 

– Mikä ei ole kovin hyvä vaihtoehto sillä hetkellä. Tai odottaa helikopteria, joka ei pääse lentoon huonon sään vuoksi ja tietää, ettei tilanne välttämättä muutu. Tiedän nyt, miten toimin ja luotan itseeni paljon enemmän. Parasta oli ihmisten ystävällisyyden kokeminen monissa muodoissa. Olen ikuisesti kiitollinen! Niin monet ihmiset ovat matkan varrella tehneet parhaansa, joko auttaneet Nepalissa tai Suomesta käsin.

Hintsa jakoi vielä erityiskiitoksen neuvoista Suomessa olevalle lääkärillensä Riina Komoselle ja äidillensä yhteydenotosta ja vakuutusyhtiön kanssa asioiden hoitamisesta. 

– Sydämeni on todella täynnä tämän kokemuksen jälkeen, ja olen kiitollinen niin monien teidän ruudun toisella puolella olevien onnentoivotuksista. Hopeareunus, jonka yksi teistä huomasi: ainakin arpi näyttää vuorelta, Hintsa päätti kirjoituksensa ja viittasi kuvakarusellin viimeiseen kuvaan. 

Hintsa on kokenut kiipeilijä. Hän on kiivennyt muun muassa Alppien korkeimman vuoren Mont Blancin, sekä Italian korkeimman vuoren Gran Paradison. Hän on myös kiivennyt yhden Amerikan korkeimmista vuorista Mount Whitneyn.

Lue myös:

    Uusimmat