Lotta Hintsa päivitti kuulumisiaan kiipeilyonnettomuuden jälkeen – näin hän voi nyt

Mikä vetää vuorille? Vuoden 2013 Miss Suomi Lotta Hintsa kertoo ammatistaan vuorikiipeilijänä 16:22
Lotta Hintsa kertoo ammatistaan ja siitä, mikä häntä vuorille oikein vetää.

Vuorikiipeilijä Lotta Hintsa loukkaantui Nepalin vuorilla lokakuun puolivälissä.

Vuorikiipeilijä ja ex-missi Lotta Hintsa loukkaantui lokakuussa kiipeilymatkalla Nepalin vuorilla. Hän kaatui, löi päänsä ja sai aivotärähdyksen. 

Hintsa päivitti tämänhetkisiä kuulumisiaan 25. lokakuuta Instagramissa

– Olen ollut Suomessa noin viikon sen jälkeen, kun kaaduin melko pahasti ja löin pääni matkalla Himlungin perusleirille Nepalissa. Olen käynyt neurologilla ja oireet, joita minulla on ollut, ovat normaalit lievälle aivovammalle. Kaikkien oireiden pitäisi mennä ohi viikkojen kuluessa, ja oloni paranee päivä päivältä. Pystyn myös vähitellen palaamaan takaisin harjoittelun pariin. Samalla jälkipuinti on ollut pohdinnan, kiitollisuuden, ilon ja toivon aikaa, Hintsa kirjoitti englanniksi. 

Kuvia voit selata nuolesta.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen tästä.

Hän kertoi myös, että kaikki on hyvin, ja hän on tulevaisuudesta innoissaan. Hintsa kiitti julkaisussaan kaikkia, jotka ovat olleet häneen yhteydessä. 

Hintsa kertoi 16. lokakuuta Instagramissa, että kyseinen onnettomuus oli ensimmäinen kerta, kun hän loukkaantui itse vuorilla. Hän on ollut tosin aiemmin mukana pelastustöissä. 

Hintsa kertoi tuolloin oppineensa itsestään paljon siitä hetkestä, kun hän nousi ylös maasta ja veri virtasi hänen kasvojaan pitkin, siihen hetkeen, kun hän pääsi Kathmanduun sairaalaan ja haava hoidettiin ja ommeltiin.

– Opin, miten reagoin tällaisessa tilanteessa sekä fyysisesti että henkisesti. Nyt tiedän, miltä tuntuu horjua takaisin 13 kilometriä sivilisaatioon, miltä tuntuu taistella pyörtymisen, oksentamisen tunteita vastaan ja pitää jalkansa liikkeessä. Heitin jopa vitsejä matkan varrella, Hintsa kirjoitti tuolloin. 

Hintsa on kokenut kiipeilijä. Hän on kiivennyt muun muassa Alppien korkeimman vuoren Mont Blancin sekä Italian korkeimman vuoren Gran Paradison. Hän on myös kiivennyt yhden Amerikan korkeimmista vuorista Mount Whitneyn.

Lue myös:

    Uusimmat