Näin lähipiirisi ihmiset vaikuttavat menestykseesi

Miten suuri vaikutus menestykseesi on sillä, millaiset ihmiset sinua arkena ympäröivät? Selvitä, oletko sinä viiden läheisesi keskiarvo.

"Olet keskiarvo niistä viidestä ihmisestä, joiden kanssa vietät eniten aikaa", sanoi amerikkalainen yrittäjä ja kirjailija Jim Rohn aikoinaan. Määrittelevätkö sinua ympäröivät ihmiset kuinka ajattelet, kuinka käyttäydyt ja lopulta kuinka menestynyt tulet olemaan? Twitter-sovellus Bufferin perustanut Leo Widrich pohtii asiaa blogissaan ja listasi viisi askelta siihen, kuinka selvität lähipiirisi voimavarat ja energiasyöpöt.

Keitä ovat ne ihmiset, joiden kanssa vietät aikaasi?


Ei ole merkitystä, kuinka lahjakas olet, mitä taitoja sinulla on, missä olet syntynyt tai mihin perheeseen olet kasvanut. Kaikki, millä on merkitystä menestyksen kannalta ovat ihmiset, joilla ympäröit itsesi, uskoo Widrich.

1. Keitä ovat viisi ihmistä elämässäsi, joiden kanssa vietät eniten aikaa? Päivässä on 24 tuntia: kuinka monta tuntia vietät kenenkin kanssa? Todennäköisesti ihmisten mukana on joku perheenjäsenistäsi, puolisosi, työkaverisi ja joku läheinen ystäväsi. Kirjoita paperille näiden viiden (tai alle viiden) ihmisen nimet.

2. Kun olet listannut nuo 3-5 ihmistä, kysy itseltäsi: Keitä he ovat? Mitä he tekevät elämällään? Kuinka kunnianhimoisia he ovat, kuinka menestyneitä he ovat, kuinka onnellisia, optimistisia tai innokkaita he ovat?

3. Arvioi tarkkaan, ovatko nuo ihmiset heitä, jotka auttavat sinua pääsemään elämässäsi sinne, minne haluat. Kannustavatko he sinua, kun saat uusia ideoita? Vai kertovatko he sinulle, miten ideasi ei tule toimimaan? Tukevatko he sinua vastoinkäymisissä?

4. Päätä, keiden listasi henkilöiden kanssa haluat viettää aikaa jatkossakin. Älä pelästy, jos vain muutama koko porukasta on sen erinomaisuuden takana, jota toivot itsellesi. Vähennä viettämääsi aikaa negatiivisten ihmisten kanssa ja tähyile näköpiiriisi ihmisiä, joiden haluat kuuluvan viiden läheisimmän ihmisen piiriisi.

5. Älä pelkää, jos menetät jonkun kaverin tai et saa tukea perheeltäsi – tai mitä muuta nyt tapahtuukaan matkallasi positiivisten ihmisten kohtaamiseen. Sen sijaan, että olisit keskivertojen ihmisten keskiarvo, voit olla parhaiden tyyppien keskiarvo, Widrich muistuttaa.


MTV3/Helmi

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja