Tutkimus: Mies haluaakin vaikutusvaltaisen ja menestyvän naisen

Voima, valta, auktoriteetti – tuoreen tutkimuksen nämä termit saavat modernin miehen sukuvietin hyrräämään, kun kyse on naisista.

Tuoreen brittitutkimuksen mukaan moderni mies arvostaa ja himoaa naista, jolla vaikutusvaltaa, mainetta ja mammonaa, kirjoittaa Daily Mail. Tutkimuksessa selvisi, että kaksi kolmesta brittimiehestä himoitsee naisia, joilla on vaikutusvaltainen työ.

Ideaalinainen ei olekaan tätä nykyä pullantuoksuinen kotirouva tai -apulainen – miesten mielestä ihannenainen on vahva, seksikäs johtajahahmo.

Asiantuntijat kertovat, ettei kyseessä ole pelkästään sukupuoliroolien vaihtuminen, vaan taustalla piilee taloudellinen syy: miehet etsivät naista, joka olisi perheen elättäjä. Niinpä nainen joka on vahva, itsenäinen ja ammattitaitoinen vetoaa nykymieheen. Tutkimuksen mukaan 66 prosenttia ovat viehättyneet kunnianhimoisista naisista; kunnianhimoa arvostivat eniten 30–34 miehet.

18 prosenttia miehistä etsii partneria joka hauska, 14 prosenttia sellaista naista, joka osaa puolustaa itseään ja yhdeksän prosenttia arvosti spontaanisuutta. 35 prosenttia miehistä pitävät niin sanotuista pahiksista, "tuhmista tytöistä", kuten näyttelijä Angelina Joliesta tai Megan Foxista.

– Miehet jotka ovat ennen pelänneet vaikutusvaltaista, menestyvää naista, ovat viisastuneet, asiantuntija Jo Barnett kuvailee ja vihjailee taustalla piilevän tukala talous- ja rahatilanne.

– Lisäksi media on myynyt meille mielikuvan voimakkaasta johtajanaisesta seksikkäänä.

Nainen: Menestyvä mies vai vetoava veijari?

Tutkimuksen mukaan naiset eivät näe enää täydellisenä miehenä ritarillisista herrasmiestä. Yksi kymmenestä naisesta oli sitä mieltä, että miehet jotka ovat ritarillisia tai kohteliaita, ovat heidän silmissään heikkoja tai liian hyysääviä. 45 prosenttia myös ilmoitti, ettei huoliteltu mies ole ideaalikumppani.

Nainen tunteekin vetoa "veitikkamaisiin" miehiin. Yksi kuudesta pitivät rakastettavia kelmejä ja kulkureita kuten Colin Farrellia tai Gerard Butleria erittäinvetoavina.

Ja aivan kuten miehetkin, naiset arvostavat kunnianhimoa – 60 prosenttia naisista kertoi viehättyvänsä miehistä, joilla on hyvä ja vaikutusvaltainen ammatti.

TOP 10 – Hollywoodin rakastetut veijarit

1. Colin Farrell

2. Gerard Butler

3. Robbie Williams

4. Jude Law

5. Jonathan Rhys Meyers

6. Jose Mourinho

7. Russell Brand

8. Christian Bale

9. Danny Dyer

10. Simon Cowell

TOP 10 – Hollywoodin himotuimmat pahat tytöt

1. Angelina Jolie

2. Megan Fox

3. Charlotte Church

4. Sienna Miller

5. Lily Allen

6. Christina Aguilera

7. Lindsey Lohan

8. Britney Spears

9. Paris Hilton

10. Nicole Richie

MTV3/Helmi

Lähde: Daily Mail

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja