Näin koronavirus on iskenyt eri ikäryhmiin Suomessa – nuoret aikuiset suurin kohde

10 päivää koronaa sairastanut mies mainitsee taudin pahimmiksi oireiksi kokonaisvaltaisen lihaskivun — yksi oire tuli hänelle täytenä yllätyksenä:"Eiköhän se ohi mene" 3:05
Näin koronavirukseen noin 10 päivää sitten sairastunut suomalaismies kertoo oireistaan. Pahin ja yllättävin oire on kokonaisvaltainen lihaskipu.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos on julkaissut tuoreet tiedot vahvistetuista koronavirustartunnoista Suomessa ikäryhmittäin. Suurin määrä tartuntoja on 25–34-vuotiaissa.

Keskiviikkoon mennessä Suomessa on todettu 359 laboratoriovarmistettua uuden koronaviruksen (COVID-19) aiheuttamaa tautitapausta, kertoo THL.

Sairastuneiden todellinen määrä on todennäköisesti paljon suurempi, sillä viruksen testaamista on vähennetty runsaasti vähäoireisten keskuudessa. THL:n arvion mukaan todellinen luku voi olla jopa 20–30 kertaa suurempi.

Työikäiset korostuvat

THL:n tilastojen mukaan suurin määrä sairastuneita on ikäryhmässä 25–34-vuotiaat, jossa vahvistettuja tapauksia on 82. Lähes samoissa luvuissa on 45–54-vuotiaat (79) ja 35–44-vuotiaat (73).

Seuraavaksi eniten koronatartuntoja on 55–64-vuotiaissa (62).

Korona ikäjakauma
Lähde: THL

Näiden työikäisten ydinryhmien jälkeen havaituissa tartunnoissa on selvä pudotus. Seuraavaksi tulevat 18-24-vuotiaat (29) ja 65-74-vuotiaat (10)

Alaikäisiä lapsia on Suomessa tiettävästi sairastunut toistaiseksi yhteensä kuusitoista. Alle 12-vuotiaita heistä on yhdeksän.

Yli 75-vuotiaita sairastuneita on tilastoitu neljä, ja neljän ikä ei ole tiedossa.

Koronavirus ei ole aiheuttanut Suomessa toistaiseksi yhtään kuolonuhria

Lue myös:

    Uusimmat