Näin koronapandemia kurittaa eri maissa – koronaan kuollaan nyt etenkin Belgiassa, Britanniassa ja Espanjassa, USA:n painajainen synkkenee

2:23
Korona jyllää edelleen maailmalla, näkyy MTV Uutiset Liven koostamasta tietopaketista. Suomessa on toistaiseksi selvitty vähällä.

Koko maailmassa on tilastoitu koronaviruksen aiheuttamia covid19-tartuntoja yli 15 miljoonaa. Kuolemia on raportoitu 620 000.  Toipuneita on yli yhdeksän miljoonaa.

Määrällisesti eniten koronavirustartuntoja ja -kuolemia koko maailmassa on Yhdysvalloissa. Kun maa on suuri, on tapauksiakin määrällisesti paljon. 

Yhdysvaltain presidentti Donald Trump on vastikään arvioinut, että maan koronakriisi menee vielä pahempaan suuntaan, ennen kuin tilanne paranee.

Kun tutkaillaan koronakuolemia väestöön suhteutettuna miljoonaa asukasta kohden, kärkipäässä ovat ainakin Belgia, Britannia, Espanja, Italia, Ruotsi, Ranska ja Chile. Tässä väestöön suhteutetussa listauksessa näiden maiden jälkeen on Yhdysvallat.

Koronakuolemissa ykkösenä on Italian kupeessa oleva kääpiövaltio San Marino, jossa tosin asuu vain 33 000 ihmistä– siksi sijoitukseen on suhtauduttava kriittisesti. 

Australiassa tehtiin maan vuorokausiennätys tartunnoissa

Amerikan terveysjärjestö PAHO on huolissaan koronatilanteesta. Koronatilanne ei näytä merkkejä hidastumisesta Amerikoiden alueella. Maailman terveysjärjestö WHO:n alainen PAHO toimii Pohjois-, Keski- ja Etelä-Amerikassa. Synkkiä lukuja on muun muassa Meksikossa, Kolumbiassa ja Brasiliassa.

Kohtalon ivaa on se, että Brasilian presidentti Jair Bolsonaro on vähätellyt koronaa ja nyt hän sitten sairastaa itse covid19-tautia.

Australiasta kuuluu myös ikäviä koronauutisia. Maassa on kirjattu uusi koronatartuntojen vuorokausiennätys sen jälkeen, kun pandemian oletettiin olevan huipussaan maassa. 

Tiedot on koottu maailman terveysjärjestö WHO:n ja kansainvälisen tilastopalvelu Worldometerin tiedoista 22. heinäkuuta.

Katso kooste maailman koronapandemiatilanteesta ylläolevalta videolta!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja